Haberler

4000 kişinin öldüğü sel felaketinin faturasını canlarıyla ödediler! 30 yetkili idam edildi

Güncelleme:
Abone Ol

Kuzey Kore'de geçen ay yaşanan sel ve heyelan felaketinde can veren 4000 kişinin ölümünden sorumlu tutulan 30 yetkili idam edildi. İdam edilenler arasında görevden alınan Eyalet Parti Sekreteri Kang Bong-hoon da var.

Kuzey Kore'nin Chagang Eyaleti'nde yaşanan sel ve heyelan felaketinin ardından, kayıplardan sorumlu tutulan Kuzey Koreli yetkililer idam edildi.

Ülkenin kuzeybatı eyaleti yakın zamanda binlerce sakinin evsiz kalmasına ve çok sayıda kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olan yıkıcı sellere maruz kaldı. Kuzey Kore sel nedeniyle 4000 kişinin öldüğünü söylerken, Güney Kore medyası ise ölü sayısının 1.000'i aştığını iddia etti.

KİM'DEN "EN SERT ŞEKİLDE CEZALANDIRIN" EMRİ

Kuzey Kore devlet medyası, son dönemde yaşanan şiddetli yağışların kuzeybatıdaki Sinuiju şehri ve komşu Uiju kasabasında 4100 ev, 7410 dönüm tarım arazisi ve çok sayıda kamu binası, yapı, yol ve demiryolunu sular altında bıraktığını açıkladı. Kim Jong Un'un yetkililerden, "afet önleme konusundaki sorumluluklarını ihmal eden ve izin verilemeyecek can kayıplarına neden olan kişileri sert bir şekilde cezalandırmalarını" istediği belirtildi. Şimdi bunu uygulamış görünüyor...

4000 kişinin öldüğü sel felaketinin faturasını canlarıyla ödediler! 30 yetkili idam edildi

Chosun TV'nin haberine göre; bir Kuzey Koreli yetkili, "Geçen ayın sonlarında sel bölgesindeki 20 ila 30 kadronun aynı anda idam edildiği tespit edildi. Görevden alınan Chagang Eyaleti Parti Sekreteri Kang Bong-hoon'un durumu ile ilgili gelişmeler de bunu doğruluyor" dedi. Kang Bong-hoon aynı zamanda Mühimmat Sanayi Departmanı'nın eski başkan yardımcısıydı ve Kim Jong-un'a saha ziyaretlerinde eşlik ediyordu.

SABAH 6'DAN GÜN BATIMINA KADAR PROPAGANDA

Öte yandan; seller meydana geldiğinde, Kim Jong Un'un "büyük sevgisini" öven hoparlörlü kamyonların sel bölgelerine ve etkilenmeyen bölgelere gönderildiği bildirildi. Bir kaynak, kamyonların sabah 6'dan itibaren mesajları yayınlamaya başlaması nedeniyle insanların şikayet ettiğini söyledi. Kaynak, "mide bulandırıcı sesler" olarak tanımlanan kesintisiz yayınların vatandaşları şafaktan gün batımına kadar rahatsız ettiğini belirtti.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

İnsan Hakları Kuzey Kore Kuzey Kore Politika Dünya Hukuk İnsan Hakları Hukuk Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (76)

Perwer:

Türkiye’de de son yaşanan depremde yaklaşık 100.000 insan vefat etti, bırakın idamı, tek bir yetkili dahi istifa etmedi.

Yanıtla741K
Celadin TALAY:

Bırak istifayı huzur hakkı adı altında ilave maaş verildi

13239
Raşit Tanış:

Sadece Hatay’da resmi kayıtlara göre 80 bin 323 bina ya enkaz oldu yada ağır hasar aldı resmi rakamlara göre ölen kişi 24 bin kişi açıklandı 11 ili toplasak yıkılan binaları sayarsak 50 bin resmi açıklama var biraz mantıklı düşünelim kaç 100 bin kişi olduğunu konuya gelelim tabikide bir istifa bile yok ağır yaptırım yok

13185
Turan YILDIRIMOĞUZ:

oha, ülkenin yarısını öldürdün

13832
adem alemdar:

çok doğru bir yorum ben oyumu kullanmadım tepki niteli taşır mı bilmem

5290
Ahmet Gültekin:

Türkiye’de demokrasi insan hakları var da ondan olsa gerek

1735
By_Gök:

100 bin mi, depremde can kaybı 11 ilde en kötü ihtimalle 800 bin. aksini söyleyen yalan söyler.

1530
Perwer:

Turan Yıldırım oğuz, belki 100.000’den daha fazla,

03
Mehmet Yüksel:

40-50 yıllık binalar dem hepsini hangi parti vardı ?

00
Üveys Uyanık:

işte adam gibi adam

Yanıtla42482
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title