Haberler

7 Kıtada Konser Dünyayı Sarstı

Abone Ol

Küresel Isınmaya Dikkat Çekmek Amacıyla Düzenlenen Uluslararası Konserler Dizisi Live Earth, 7 Kıtada 7/7/07'de Dünyayı Salladı.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla düzenlenen uluslararası konserler dizisi Live Earth, 7 kıtada 7/7/07’de dünyayı salladı.

Yerel saat sırasıyla Avustralya’nın Sydney şehrinden başlayıp, Tokyo, Şanghay, Johannesburg, Hamburg, Londra, Rio de Janeiro, New Jersey ve Washington’a uzanan konserlere katılan dünyaca ünlü müzik yıldızları, milyarlarca izleyene "Daha yeşil bir dünya" mesajı verdi. 24 saat boyunca tüm dünyada rock ritimlerinin duyulduğu konserler dizisinde sahneye çıkan en büyük yıldızlardan biri Madonna’ydı. Londra’da, Wembley Stadyumu’nu dolduran 60 bin İngiliz, Madonna’nın yanısıra, Metallica ve Duran Duran şarkılarıyla da coştu.

MEGAVİZYONDAN MESAJ

New York’ta Alicia Keys ve Bon Jovi gibi isimler, özellikle gençleri çevre konusunda daha duyarlı olmaya çağırırken, Tokyo’da da Linkin Park çılgınlığı yaşandı. Dünya çapında toplam 150’den fazla grubun sahne aldığı konserlerde dev megavizyonlardan çevre bilinci aşılandı.

AL GORE HOLOGRAMI

Organizasyonu televizyon ve internetten takip edenlerle birlikte seyirci sayısının 2 milyarı geçtiği vurgulandı. ABD eski Başkan Yardımcısı Al Gore, küresel ısınmaya karşı mücadele programı çerçevesinde organize ettiği konserlerde son teknolojiyi kullandı. Gore, Tokyo sahnesinde ’hologram’ olarak boy göstererek mesajını iletti.

Konserler ’tam bir başarı’ olarak nitelense de, kimi yorumcular binlerce kilowatt elektrikle çalışan dev amfilerin kullanılmasını bile, enerji tasarrufu konusunda yanlış mesaj olarak değerlendirdi.

Müthiş performans

Live Earth konserlerinde Japonya’nın Çiba şehrinde, Japonların Madonna’sı sayılan Kumi Koda büyük alkış aldı. En çarpıcılarından biri de, Almanya’nın Hamburg kentindeydi. Hamburg stadını dolduran Kolombiyalı şarkıcı Shakira, sahne performansıyla nefes kesti. Londra’da ise Genesis’in solisti Phil Collins, Wembley’de ve televizyon başındaki binlerce izleyiciye ustalığını gösterdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title