Haberler

AB Yüksek Temsilcisi Borrell'den Macron'a Destek

Güncelleme:
Abone Ol

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İsrail'e silah ambargosu çağrısını destekledi. Borrell, ölü sayısının artışı nedeniyle bu pozisyonu almanın önemine vurgu yaptı.

AVRUPA Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, İsrail'e silah ambargosu çağrısı yapan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a destek verdi.

Borrell, Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu'nda Gazze'de 7 Ekim'in yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen oturumda Macron'un 'İsrail'e silah sevkiyatına son verilmesi çağrısına' ilişkin açıklamada bulundu.

Macron'un çağrsına destek veren Borrell, "Hepimiz çok fazla ölü olduğunu söylüyoruz fakat ölü sayısı artıyor. İşte bu nedenle Fransa Cumhurbaşkanı'nın yakın zamanda aldığı ve kapsamlı tartışmalara konu olan pozisyon gibi bir pozisyon almak çok önemlidir" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Uluslararası İlişkiler Emmanuel Macron Avrupa Birliği Dış Politika Güvenlik Politika İsrail Fransa Dünya Avrupa Birliği Güvenlik Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title