Haberler

Abbas'ın tarihi konuşmasından yeni detaylar! Erdoğan, o ifadeyi duyar duymaz ayağa kalktı

Güncelleme:
Abone Ol

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davetiyle geldiği Türkiye'den dünyaya çarpıcı mesajlar verdi. Yakın zamanda Gazze'ye gideceğini ifade eden Abbas'ın "Benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir" ve "Kudüs'e, ebedi başkentimize de gideceğim" şeklindeki sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da ayakta alkışlandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde şeref konuğu olarak milletvekillerine seslendi. Buradan İsrail'in Gazze'deki katliamıyla ilgili tüm dünyaya mesajlar veren Abbas'ın kullandığı bazı ifadeler Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da ayakta alkışlandı.

YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

Filistin Devlet Başkanı Abbas'ın Meclis kürsüsünden dünyaya seslendiği olağanüstü toplantı nedeniyle TBMM'de ve çevresinde yoğun güvenlik önemleri alındı. Genel Kurul Salonu'nda K-9 köpekleriyle bomba araması yapıldı.

Abbas'ın tarihi konuşmasından yeni detaylar! Erdoğan, o ifadeyi duyar duymaz ayağa kalktı

ERBAKAN VE HANİYE'NİN FOTOĞRAFI YAN YANA

Vekiller için Genel Kurul'da tüm koltuklara TBMM Başkanlığı'nca özel olarak hazırlattırılan, üzerinde Filistin ve Türkiye bayrakları olan atkılar konuldu. Öldürülen Hamas lideri İsmail Haniye'nin fotoğrafı, kırmızı karanfilli bir çerçeve içinde AK Parti grubunun ön sırasına konuldu. Saadet Partisi (SP) vekillerinin oturduğu sıralarda ise Haniye ile Necmettin Erbakan'ın fotoğrafı dikkati çekti. Bazı AK Partili vekiller İsrail'in Gazze saldırılarını gösteren pankartlar açtı.

Abbas'ın tarihi konuşmasından yeni detaylar! Erdoğan, o ifadeyi duyar duymaz ayağa kalktı

ÖZGÜR ÖZEL KATILAMADI

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un bizzat yönettiği oturumu Cumhurbaşkanı Erdoğan kendi locasından izlerken, MHP lideri Devlet Bahçeli, İYİ Parti lideri Musavat Dervişoğlu, DEM Parti eş başkanları Tülay Hatimoğulları Oruç ve Tuncer Bakırhan, Abbas'ın konuşmasını salonda takip etti. CHP lideri Özgür Özel ise ayağındaki kırık nedeniyle oturuma katılamadı.

Abbas'ın tarihi konuşmasından yeni detaylar! Erdoğan, o ifadeyi duyar duymaz ayağa kalktı

ERDOĞAN'IN AYAKTA ALKIŞLADIĞI SÖZLER

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Kongresi'nde ayakta alkışlanmıştı. TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ eşliğinde salona giren Abbas'ı da tüm milletvekilleri 1 dakika 7 saniye boyunca ayakta alkışlarla karşıladı. 45 dakika süren konuşması sırasında Abbas'ın sözleri 29 kez, vekillerin çoğunun ayağa kalkarak yaptığı alkışlarla kesildi. Erdoğan, Abbas salona girdiğinde ve konuşmasını bitirdiğinde vekillerle birlikte ayakta alkışlara eşlik etti. Erdoğan'ın, Abbas'ın konuşması sırasında kullandığı "Benim hayatım Gazze'deki bir çocuğun hayatından daha değerli değildir" ve "Kudüs'e, ebedi başkentimize de gideceğim" ifadelerinin ardından da ayağa kalkarak alkışladığı görüldü. Abbas'ın hitabının ardından Erdoğan, Kurtulmuş ve Abbas, Bahçeli'nin de aralarında bulunduğu bazı milletvekilleriyle birlikte kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Uluslararası İlişkiler Benim Hayatım Mahmud Abbas Politika Filistin Türkiye Güncel Sözler Dünya Gazze Kudüs Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (63)

Murat Celik:

Evet benim hayatimda gazzedeki bir cocugun hayatindan DAHA degerli degildir yasasin FILISTIN Devleti

Yanıtla204376
Murat Ülger:

Abbas Filistin’e gidiyormuş. Seni de götürsün bari. Beraber şahadet şerbeti içersin belki.

1026
Metehan Eryilmaz:

Niye bir Türk bir araptan değersiz olsun. Bir Türk dünyaya bedeldir.

823
Metehan Eryilmaz:

Gazzeye git o zaman oturduğun yerden yazma

221
Metehan Eryilmaz:

Sen de güt gazzeye

216
Metehan Eryilmaz:

Bir Türk dünyaya bedel.

612
Hamdi Altaş:

Arkadaşlar mevzu Filistin değil ortadogu meselesidir.etrafimiz sarılıyor. Amerika Yunanistan a bile üs kurdu.tehlikenin farkında olun

Yanıtla74380
Perwer:

Sayın mülayim ters: ülkenin asıl sorunu siz emeklilersiniz. Gözünüz aç ve bir türlü doymuyorsunuz. Burada başta çocuklar olmak üzere insanlar katlediliyor, senin derdin emekli maaşı. Ayıp be

Yanıtla174172
Mülayim sert:

Hükümetlerin asli ve öncelikli görevi kendi vatandaşlarının refahını huzurunu geleceğe güvenle bakmasını sağlamaktır. Herkese Kaliteli ve insanca bir yaşam standardı getirmektir

712
Selim AYDOĞAN:

Perwer önce can sonra canan

23
Tüm 63 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title