Haberler

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, sağlık durumu ile ilgili rapor yayınladı

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in sağlık raporu yayınlandı. 59 yaşındaki Harris'in "sağlıklı" olduğu ve başkanlık görevlerini yerine getirebilecek fiziksel ve zihinsel dayanıklılığa sahip olduğu belirtildi. Raporda, Harris'in hafif miyop olduğu, mevsimsel alerjileri bulunduğu ve çocukken bir karın ameliyatı geçirdiği açıklandı. Harris'in ekibi, bu raporu 78 yaşındaki rakibi Donald Trump'ın sağlık durumuna dikkat çekmek için bir fırsat olarak değerlendirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Cumartesi günü sağlık durumunu açıklayan bir rapor yayınladı. 59 yaşındaki Harris'in doktoru, kendisinin "sağlıklı" olduğunu ve başkanlık görevlerini yerine getirebilecek fiziksel ve zihinsel dayanıklılığa sahip olduğunu belirtti.

Raporda, Harris'in hafif miyop olduğu, mevsimsel alerjileri bulunduğu ve üç yaşındayken bir karın ameliyatı geçirdiği açıklandı. Ayrıca, annesinde kolon kanseri geçmişi olduğu da belirtildi. Buna karşın, Harris'in diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastalığı gibi ciddi sağlık sorunları olmadığı vurgulandı.

Harris'in ekibi, bu raporun yayınlanmasını, 78 yaşındaki Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın sağlık durumuna dikkat çekmek için bir fırsat olarak gördüklerini açıkladı. Trump'ın son dönemde kampanya konuşmalarında tutarsız davranışlar sergilediği ve bilişsel gerileme belirtileri gösterdiği iddia ediliyor.

Trump, geçmişte sağlık durumu hakkında detaylı bilgi vermeyi reddetmişti. 2016 seçimleri öncesinde sadece kişisel doktorunun kısa bir mektubuyla yetinmişti.

Harris'in ekibi, Trump'ın CBS'in 60 Minutes programındaki röportajdan çekilmesini ve Harris ile tekrar tartışmayı reddetmesini eleştirdi. Eski başkanın "kamuoyu incelemesinden kaçındığını" ve "işin üstesinden gelemeyeceği izlenimini verdiğini" iddia ettiler.

Bu gelişmeler, ABD'de yaklaşan başkanlık seçimleri öncesinde adayların sağlık durumlarının önemli bir tartışma konusu haline geldiğini gösteriyor.

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Kamala Harris Kamala Harris Donald Trump Donald Trump Politika Sağlık Dünya Sağlık Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

Mehmet hakan Çelik:

Küreselciler ipleri eline almayı sever...kamala haris'de eline almayı sever

Yanıtla01
Mehmet hakan Çelik:

Lolo bi sağa bi sola :)

Yanıtla01
Arif İnanç:

Kimse kimsenin sağlık durumuna bakmıyor ki. Baksaniz sayın BIDEN başkan olmazdı. Genç ve kuvvetlinaday zaten istemezsiniz. yoksa yönetemeyeceğiniz için. Isinize gelmez. Az konuşsun. Biz idare edelim dersindesiniz. Mesela beni alsanız Başkan olarak rahat edersiniz. Etliye sütlüye karışmam. Yer içer keyfime bakarım. Ok. :-) LoL

Yanıtla01
Aydin Ayaydin:

Gecmis olsun... trump kaybeder bu kariya karsi

Yanıtla00
Mehmet hakan Çelik:

Haberlercom çalışanları sizi seviyorum iyi çalışmalar

Yanıtla00
Mehmet hakan Çelik:

Admin tarafsız gazetecilik anlayışın nerede?heberler lütfen yorumlarımı kuralları ihlâl etmediğim sürece yayınlayın rica ediyorum.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title