Haberler

ABD Başkanı Biden'dan Trump'a yapılan saldırıyla ilgili yeni açıklama: Tüm güvenlik önlemleri gözden geçirilecek

Güncelleme:
Abone Ol

Eski ABD Başkanı Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimiyle ilgili ABD Başkanı Joe Biden'dan yeni bir açıklama geldi. Talimat verdiğini belirten Biden, "Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz. Gizli servis ellerindeki tüm kaynakları kullanarak onun güvenliğinin sağlanması için ellerinden ne geliyorsa yapmalarını istedim. Aynı zamanda gizli servise de tüm güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesini istedim yarından itibaren." dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili gizli servise talimat verdi. Biden, "Soruşturmayı FBI yürütüyor. Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz. Gizli servis ellerindeki tüm kaynakları kullanarak onun güvenliğinin sağlanması için ellerinden ne geliyorsa yapmalarını istedim. Güvenlik önlemleri gözden geçirilecek. Ulus olarak birleşmeliyiz, birlik olmalıyız." ifadelerini kullandı.

ABD'de, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin yankıları sürerken ABD Başkanı Joe Biden yeni açıklamalarda bulundu.

ABD Başkanı Biden'dan 'Trump' açıklaması: Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz

"BU TÜR BİR SALDIRIYA KESİNLİKLE ABD'DE YER YOK"

Soruşturmanın FBI tarafından yürütüldüğünü söyleyen Biden, "Bu tür bir saldırıya kesinlikle ABD'de yer yok. Bu bizim bütün değerlerimize aykırı. Bunun yaşanmasına izin veremeyiz. Görüş ayrılıkları yaşayabiliriz ama ABD olduğumuzu unutmayacağız. Olayla ilgili brifing aldık. Henüz erken aşamadayız. Saldırının amacını bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

"SALDIRGANI BİLİYORUZ AMA SEBEBİNİ BİLMİYORUZ"

Biden, konuşmanın devamında "Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz. Güvenlik önlemleri gözden geçirilecek. Ulus olarak birleşmeliyiz, birlik olmalıyız." mesajını paylaştı.

ABD Başkanı Biden'dan 'Trump' açıklaması: Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz

"TÜM GÜVENLİK ÖNLEMLERİ GÖZDEN GEÇİRİLECEK"

ABD Başkanı Biden, "Gizli servis ellerindeki tüm kaynakları kullanarak onun güvenliğinin sağlanması için ellerinden ne geliyorsa yapmalarını istedim. Aynı zamanda gizli servise de tüm güvenlik önlemlerinin gözden geçirilmesini istedim yarından itibaren." dedi.

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Cumhuriyetçi Partiden başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde kürsüden destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı saldırıya uğramıştı. Sağ kulağından yaralanan Trump'ın sağlık durumunun iyi olduğu bildirilmişti. Saldırıda mitinge katılan 1 kişi ölmüş, 2 kişi yaralanmıştı.

ABD Gizli Servisi, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden kürsünün bulunduğu noktaya birçok kez ateş eden saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklamıştı. ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırıyı suikast girişimi olarak tanımlamıştı. FBI, incelemelerin ardından suikast girişiminde bulunan ve olay mahallinde öldürülen kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu bildirmişti.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Donald Trump Joe Biden Joe Biden Politika Güncel Dünya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

cavit dogan:

"Saldırganı biliyoruz ama sebebini bilmiyoruz" Sebebinin de biliyorsunuz zaten siz yaptırdınız ! Ulan filmlerde bile fail'i konuşturmak için vurmuyorlar siz niye vurdunuz lan adamı ? Konuşursa İsrail ve Biden'ın parmağı olduğu ortaya çıkacak çünkü

Yanıtla03
İlhan Fırat:

Hergün binler insan ölüyor. Trump ölse dünya bişey kaybetmez. Belki de daha iyi olur.

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title