Haberler

ABD'de Tansiyon Düşmüyor! Ferguson'da 2 Polis Vuruldu

Güncelleme:
Abone Ol

ABD polisinin siyahi genç Michael Brown'u öldürmesinden sonra çıkan olaylarda tansiyon düşmüyor. Dün yaşanan gösterilerde 2 polis vuruldu.

ABD'de 18 yaşındaki siyahi genç Michael Brown'un polis tarafından öldürülmesinin ardından emniyet müdürü Thomas Jackson'un istifasını yeterli bulmayan göstericiler, Ferguson Polis Merkezi'nin önünde toplanarak vali ve belediye başkanının da aralarında bulunduğu idari yetkililerin istifasını istedi. Dün bu nedenle çıkan olaylarda 2 polis vuruldu.

SİLAH SESLERİNDEN SONRA POLİSLER YERE YIĞILDI

Polis merkezinin önünde düzenlenen gösteri sırasında iki polis vuruldu. Görgü tanıkları, 4-5 el ateş açıldığını, silah seslerinden 30 saniye sonra polislerin yere düştüğünü gördüklerini ifade etti. Polislerin sağlık durumuyla ilgili henüz açıklama yapılmadı.

BAKANLIK RAPORUNDAN SONRA İSTİFA ETTİ

Ferguson'da son günlerde düzenlenen protestolarda emniyet müdürü Thomas Jackson'un istifası talep edilmiş fakat Jackson bu çağrılara direnmişti.

Adalet Bakanlığı olayların ardından bir sivil haklar soruşturması başlatmış ve "rutin bir şekilde ırkçı davranıldığı" sonucuna varmıştı. Bakanlığın raporu kapsamında Jackson'un da aralarında bulunduğu bazı polis yetkilileri istifa etti.

GÖSTERİCİLER İSTİFAYI YETERLİ BULMADI

Jackson'un istifasını yeterli bulmayan göstericiler, Ferguson Polis Merkezi'nin önünde toplanarak vali ve belediye başkanının da aralarında bulunduğu idari yetkililerin istifasını istedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Michael Brown Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (22)

hasta:

başka ülkeleri karıştırmaktan kendi içişlerini unuttular

Yanıtla016
Adınızı Yazın:

siyah beyaz çatışması bir kıvılcımla başlamıştır etme bulma dünyası bu

Yanıtla016
ibilgili:

bizi karıştırmak isteyenler daha beter olsun

Yanıtla115
VatandaşmobilWeb@haberler.com:

Daha beter olun yok olun inşallah

Yanıtla114
ÖZ ANKARA,LI:

ABD, için kaygılıyız, ABD, yi, şiddetle kınıyorum. İnsanlara zülüm ediyor. YAŞASIN SİYAHİ KARDEŞLERİMİZ.

Yanıtla015
BOMBACI MÜLAYİM:

OHH OHH ÇOK İYİ YESİNLER BİRBİRLERİNİ DEVAMI GELİR İNŞALLAH! HEP BİZİM ÜLKEMİZİMİ KARIŞTIRACAKLAR BİRAZDA KENDİ ÜLKELERİ KARIŞSIN. . .

Yanıtla111
Dik Başlar:

berkin elvan haberinde polis birine silah doğrultmuş manşetlerde bağıra bağıra söylüyorlardı medya, , bide abd polisine bakın savaştalar sanki bi tank eksik. . . . Hadi demokrasi düşkünü reziller konuşun

Yanıtla57
ÖZ ANKARA,LI:

Birbirinizi yiyin lan, CEHENNEMİN, DİBİNE GİDİN. Ama ABD, de, yaşayan siyahilere özeklik verilmesi lazım, siyahilerde ABD, den, toprak verilip, kendi devletlerini kurmaları lazım. ABD, de, yaşayan her bir topluma ayrı ayrı toprak parçası verilip, kendi devletlerini kurmaları lazım. ABD, de, TÜRKLER, de, yaşıyor TÜRKLERDE TOPRAK VERİLMESİ LAZIM, KENDİ DEVLETİMİZİ, ABD, de, kurmamız haktır.

Yanıtla012
tarafasizmobilWeb@haberler.com:

Etme bulma dunyasi allah insallah dusurur kentilerine birakirlar diger ulkelerle urasmayi

Yanıtla011
KÜRT:

TAKİP EDİYORUZ DURUM VAHİM ABD YE KINIYORUZ

Yanıtla09
Tüm 22 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title