Haberler

ABD'de Trump'a suikast girişiminde ihmal olduğu gerekçesi ile Gizli Servis hakkında soruşturma başlatıldı

Güncelleme:
Abone Ol

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Trump'a yönelik suikast girişimi sonrası Gizli Servis hakkında soruşturma başlattı. 13 Temmuz 2024'teki mitingdeki güvenlik önlemleri incelenecek. Saldırgan Crooks, sahneye 135 metre yaklaşıp ateş açmıştı. Gizli Servis, Trump'ı hızla uzaklaştırdı ve saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay, güvenlik protokollerinin gözden geçirilmesine neden olacak.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın genel müfettişi, eski Başkan Donald Trump'a yönelik suikast girişiminin yaşandığı Pennsylvania mitingde ihmal olduğu gerekçesi ile Gizli Servis hakkında soruşturma başlattığını açıkladı.

Soruşturmanın amacı, Gizli Servis'in 13 Temmuz 2024 tarihli Trump kampanya etkinliğindeki güvenlik önlemlerini değerlendirmektir. Bu inceleme, Başkan Joe Biden'ın emrettiği bağımsız güvenlik incelemesine ek olarak yapılacaktır.

Olay sırasında, 20 yaşındaki saldırgan Thomas Matthew Crooks, Trump'ın konuşma yaptığı sahneye 135 metre kadar yaklaşabilmiş ve ateş açmıştı. Bu durum, özellikle İran'dan gelen tehditler nedeniyle arttırılan güvenlik önlemlerine rağmen gerçekleştiği için ciddi sorular doğurdu.

Saldırıda Trump hafif yaralanırken, bir miting katılımcısı hayatını kaybetti ve iki kişi ağır yaralandı. Gizli Servis ajanları hızla müdahale ederek Trump'ı sahneden uzaklaştırdı ve keskin nişancılar saldırganı etkisiz hale getirdi.

Gizli Servis Direktörü Kim Cheatle, olayın nasıl gerçekleştiğini anlamak ve benzer olayların tekrarlanmaması için çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, soruşturmalara tam destek vereceklerini açıkladı.

Bu olay, yaklaşık 7.800 personele sahip olan ve başta devlet yetkilileri olmak üzere önemli kişilerin korunmasından sorumlu olan Gizli Servis'in güvenlik protokollerini gözden geçirmesine neden olacaktır.

ABD'de Trump'a suikast girişiminde ihmal olduğu gerekçesi ile Gizli Servis hakkında soruşturma başlatıldı

ABD'de Trump'a suikast girişiminde ihmal olduğu gerekçesi ile Gizli Servis hakkında soruşturma başlatıldı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Amerika Birleşik Devletleri Donald Trump Politika Güvenlik 3-sayfa Dünya Güvenlik 3.Sayfa Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (2)

Naci Büyükkal:

Bence oradaki Polislere de soruşturma açılması gerekiyor. Çünkü görgü tanığı süpheliyi Polislere de bildirmiş. Fakat Polisler hiçbir şey yapmamış.

Yanıtla02
Burak KILIÇ:

Bana niyeyse sadece seçim öncesi yapılan bir oyun gibi geldi. 135 metre den keskin nişancı tüfeği sabit duran bi hedefi ıskalaması imkanı yoktur anlının ortasından cakması lazım. Acemı bir atıcı da kafaya nişan almaz göğüs kısmına alır... Daha önceden planlı bir oyun

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title