Haberler

ABD'de Üç Müslüman Vurularak Öldürüldü

Güncelleme:
Abone Ol

Müslüman öğrenciler, Kuzey Carolina eyaletindeki evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

ABD'nin Kuzey Carolina eyaletinde üç Müslüman öğrencinin dün evlerinde uğradıkları silahlı saldırıda öldüğü bildirildi.

Yerel medyada çıkan haberlere göre, 23 yaşındaki Deah Shaddy Barakat, 21 yaşındaki eşi Yusor Muhammed ve 19 yaşındaki baldızı Razan Muhammed Abu-Salha Chapell Hill'deki evlerinde vurularak öldürüldü.

TÜRKİYE'DEKİ SURİYELİ ÖĞRENCİLER İÇİN YARDIM TOPLUYORDU

Türkiye'deki Suriyeli mülteci öğrenciler için yardım kampanyası başlatan Barakat'ın, diş hekimliği fakültesinde öğrenim gördüğü ve kısa bir süre önce Yusor Muhammed ile evlendiği belirlendi.

KATİL, İTİRAF EDİP TESLİM OLDU

Olayın ardından 46 yaşındaki Craig Stephen Hicks, Barakat ile eşi ve baldızını öldürdüğünü itiraf ederek polise teslim oldu.

Hicks'in gözaltına alındığı ve sorgulandığı belirtildi.

3 MÜSLÜMANIN ÖLDÜRÜLMESİNE BÜYÜK TEPKİ

Bu arada üç Müslümanın öldürülmesi, büyük tepkiye neden oldu.

Sosyal medyada öldürülen gençlerin resimlerini paylaşanlar, ABD basınını cinayetle ilgili haberlere yeterince yer vermediği için eleştirdi.

Florida'daki Barry Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden Prof. Dr. Halid Beydun da sosyal paylaşım sitesinde "Müslümanlar, ancak tetiği çektiklerinde haberlere çıkıyorlar, vurulduklarında değil. Chapel Hill cinayetlerinin medyada yer almaması da bunu ispatlıyor" dedi.

El Cezire'nin yan kuruluşlarından AJ Plus'ın yapımcılarından Sana Said da Twitter hesabında "Utanç verici bir olay. Bu islamofobinin nasıl işlediğini gösteriyor" yazarak tepkisini dile getirdi.

Kaynak: AA / Dünya

Razan Muhammed Carolina Türkiye Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (14)

gayserili:

ABDnin gercek yüzü. Hiristiyan terörü. Kürt Türk deyip duranlara ibret olsun. Elin oglu senin irkina bakmiyor. Müslümani gördügü yerde mihliyor. Markist terör örgütlerinden, Kemalist zalim zihniyetlerden meded umanlara ibret olsun.

Yanıtla338
Mehmet:

Nerde devlet arkadaşlar 3 tane müslüman kardeşimiz ölmüş allah rahmat eylesin, 3 tane pkk lı köpek öldürüldü dünya ayağa kalktı bumu adalet yazık.

Yanıtla1025
hicret:

bu zalim dünyada yalnız olsa da Müslümana Allah yeter.

Yanıtla327
Mehdı ordusumobilWeb@haberler.com:

Allahım senın düşmanlarını ve senın dınıne düşmanlık yapan bu şeytanın kopeklerını sen bıldıgın gıbı yap yarabbı resımlerden bellı tertemız Müslüman kardeslerım ınsallah fırdevs cennetlerınde peygamberımızle olmayı basıp etsın size

Yanıtla314
Meydan:

Ya simdi bu haberin müslüman olmalari ile ne alakasi var? Bu bir aile drami. Sizin habercilginize. . . maksat yine düsman yaratmak!

Yanıtla73
gurbetcimobilWeb@haberler.com:

Turkiyedeki haber bultenleerinde gorebiliyomusunuz bu haberi. Abd de gundem olmuo diosunuz. Musluman ulkede bile konusulmuo. Abd nin haber kanali foxnews de ilk haber. Oldureninde ateist oldugu soylenio

Yanıtla19
botkimobilWeb@haberler.com:

İster müslüman ister hristiyan ister yahudi ister ezidi olsun bir insanın sırf dini inanışları yüzünden öldürülmesini şiddetle kınamalıyız

Yanıtla07
cinayet:

dünyanın her ülkesinde böyle cinayetler yaşanıyor, , her milletin iyisi-kötüsü vardır, , Allah nurda yatırsın, , çok genç yaşta öldürülmüşler, ,

Yanıtla25
mejiMobil-ANDROID:

rojat seninde qunek olmadigin ne malum. yada quhdirej

Yanıtla23
wwwMobil-ANDROID:

onlardan olsa şimdiye savaş ilanı verirlerdi!!!!!!

Yanıtla04
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title