Haberler

ABD'den Haniye'nin öldürülmesine yönelik ilk açıklama: Suikastta dahlimiz yok

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Blinken, Haniye suikastından önceden haberdar olmadıklarını ve ABD'nin dahli bulunmadığını söyledi.

Hamas lideri İsmail Haniye'nin Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için gittiği İran'da suikasta kurban gitmesi kamuoyunda infiale neden oldu.

ABD SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Singapur'da İsmail Haniye'nin öldürülmesine ilişkin açıklama yapan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, suikasttan önceden haberdar olmadıklarını ve ABD'nin dahli bulunmadığını söyledi.

ATEŞKESİN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Blinken sözlerine şöyle devam etti; "Raporları gördüm ve şu anda size söyleyebileceğim tek şey, hiçbir şeyin ateşkese ulaşmanın önemini azaltmayacağıdır. Bu da rehinelerin yararına, onları eve getirmenin bir göstergesidir. Aynı zamanda her gün korkunç acılar çeken Filistinlilerin, çocukların, kadınların, erkeklerin, Hamas'ın yarattığı bu çapraz ateşin arasında kalanların da yararına olduğu açıktır. Sadece Gazze'de değil, aslında tüm bölgede işleri daha iyi bir yola sokmaya çalışmak son derece yararlıdır. Çünkü şu anda Gazze'de olup bitenlere çok şey bağlı" dedi.

HAMAS LİDERİ HANİYE'YE KANLI SUİKAST

Hamas lideri İsmail Haniye, yeni İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan'ın yemin törenine katılmak için Tahran'da bulunuyordu.

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 31 Temmuz'da sabaha karşı yaptığı açıklamada, Haniye'nin, Tahran'da kaldığı konutuna saldırı düzenlendiğini duyurdu.

İran ve Hamas Hareketi suikasttan İsrail'i sorumlu tutarken İsrailli yetkililer olayla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı. Haniye, 6 Mayıs 2017'de Hamas Şura Konseyi tarafından Halid Meşal'in yerine Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı seçilmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

İsmail Haniye Politika Tahran Güncel Dünya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (44)

Bayram Ayvenli:

Orç cocukları sizin dahiliniz olmadıgı yermi var

Yanıtla12749
Murat Celik:

Aynen katılıyorum kardeşim ağzına sağlık

3165
Ebu Huzeyfe:

Şiir gibi konuşmuş bayram abi

299
İzzet :

mam

20
sedat çil:

İkna olduk

Yanıtla10384
Doğrucu:

Olacanız tabi :)) okkadarr

15516
Billy gates:

AÇLIK SEFALET KAFAMI KALDIRIP DÜNYAYA ODAKLANAMIYORUM

7627
TC Abdullah Güneş:

bizde yedik.

Yanıtla6352
Ferhat null:

sadece istihbarat sağladınız değil mi başka bir şey yapmadınız

Yanıtla7305
Emir Güler:

Ziyaaaaaaaaaa

Yanıtla6260
Tüm 44 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title