Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Blinken, G7 Ülkeleriyle Orta Doğu'daki Gerilimi Görüştü

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerinin Dışişleri Bakanları ile Orta Doğu'daki artan gerilim, Gazze'de insani yardımlar, rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkes konularını görüştü.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 ülkelerinin Dışişleri Bakanları ile görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin gündeminde, Orta Doğu'daki artan gerilim, Gazze'de insani yardımlar, rehinelerin serbest bırakılması ve ateşkes yer aldı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Blinken'in G7'deki mevkidaşlarıyla görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Dışişleri Bakanı Antony Blinken, G7 Dışişleri Bakanları ile Orta Doğu'da gerilimin azaltılmasına yönelik acil ihtiyacı görüşmek üzere bir araya geldi. Bakan ve Dışişleri Bakanları, rehinelerin serbest bırakılmasını ve Gazze'ye insani yardımların ulaştırılmasını sağlayacak bir ateşkesin sağlanmasına yönelik devam eden çabaları ele aldılar. Gazze'de sağlanacak bir ateşkesin Mavi Hat da dahil olmak üzere bölgede daha fazla barış ve istikrarın önünü nasıl açacağını ele aldılar. Bakan ve Dışişleri Bakanları İsrail'in güvenliğine olan bağlılıklarını yineleyerek çatışmanın tırmanmaması için tüm taraflara azami itidal çağrısında bulundular" denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Uluslararası İlişkiler Antony Blinken Dış Politika Orta Doğu Güncel Dünya Gazze Orta Doğu Dış Politika Uluslararası İlişkiler Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title