Haberler

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Hiçbir şey ateşkese ulaşmanın önemini ortadan kaldırmaz

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Singapur'da Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye ilişkin açıklama yaptı. Blinken, ateşkese ulaşmanın önemini vurgulayarak, Gazze'deki durumun tüm bölge için önemli olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Singapur'da suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'ye ilişkin açıklama yaptı. Blinken, "Hiçbir şey ateşkese ulaşmanın önemini ortadan kaldırmaz" dedi.

Hamas Siyasi Büro Şefi Haniye suikastı sonrası değerlendirmede bulunan ABD Dışişleri Bakanı Blinken, "Raporları gördüm ve şu anda size söyleyebileceğim tek şey, hiçbir şeyin ateşkese ulaşmanın önemini azaltmayacağıdır. Bu da rehinelerin yararına, onları eve getirmenin bir göstergesidir. Aynı zamanda her gün korkunç acılar çeken Filistinlilerin, çocukların, kadınların, erkeklerin, Hamas'ın yarattığı bu çapraz ateşin arasında kalanların da yararına olduğu açıktır. Sadece Gazze'de değil, aslında tüm bölgede işleri daha iyi bir yola sokmaya çalışmak son derece yararlıdır. Çünkü şu anda Gazze'de olup bitenlere çok şey bağlı" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Antony Blinken İsmail Haniye Singapur Politika Güncel Dünya Gazze Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title