Haberler

ABD Gizli Servis Direktörü, Trump'a yönelik suikast girişimi nedeniyle istifa etti

Güncelleme:
Abone Ol

ABD Gizli Servisi Direktörü Kimberly Cheatle, eski Başkan Donald Trump'a düzenlenen suikast girişimini engellemekte başarısız olması nedeniyle istifa etti. Cheatle'ın, "Güvenlik zafiyeti için tüm sorumluluğu alıyorum. Yaşanan olayların ardından zor olanı seçerek, istifa etme kararı aldım." dediği öğrenildi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın seçim mitingi sırasında vurulmasının ardından eleştirilere maruz kalan ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle istifa etti.

Associated Press (AP), Cheatle'in istifasını, ABD Gizli Servisi personeline gönderdiği e-postaya dayandırarak duyurdu.

"TÜM SORUMLULUĞU ALIYORUM"

Cheatle, gönderdiği e-postada, "Güvenlik zafiyeti için tüm sorumluluğu alıyorum. Yaşanan olayların ardından zor olanı seçerek, istifa etme kararı aldım." ifadesini kullandı.

ABD Gizli Servis Direktörü, Trump'a yönelik suikast girişimi nedeniyle istifa ettiKimberly Cheatle

TEMSİLCİLER MECLİSİNDE "İSTİFA" ÇAĞRILARI YÜKSELMİŞTİ

Cheatle'in istifası, dün Temsilciler Meclisinde katıldığı oturumda, eski Başkan Trump'a yönelik suikast girişimiyle ilgili soruları yanıtlamasının ardından geldi.

Trump'a suikast girişimini, "Gizli Servisin çok uzun yıllardır yaşadığı en büyük operasyonel başarısızlığı" şeklinde tanımlayan Cheatle, olayın tüm boyutlarıyla aydınlatılması ve bu tür güvenlik açıklarının bir daha yaşanmaması için servis içinde gerekli görüşmeleri yaptıklarını ifade etmişti.

İSTİFA ETTİ

4 saatten fazla süren oturumda, her iki partiden Kongre üyeleri, Cheatle'i sorgulayarak; suikast girişiminin engellenememesi nedeniyle sert eleştiriler yöneltmiş ve kendisine "derhal istifa etme" çağrısında bulunmuştu. Yoğun eleştirilerin ardından Cheatle, bugün istifa ettiğini duyurdu. Cheatle, 2022'de ABD Gizli Servis Direktörü olmuştu.

Kaynak: AA / Dünya

Donald Trump Donald Trump Politika Dünya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

VEFA:

Adamlarda istifa kültürü, Hukuk, Adalet var. En azından hata yapınca onurların ile istifa etmesini, hesap vermesini biliyorlar. Tanrım bizi affetsin deyip de görevini sürdüreni, koltuğa yapışanı daha hiç görmedim!...

Yanıtla10209
Birşey demedimki:

Son 10 yılda bizde istifa eden biri oldu mu hiç? İstifa etmek kelimesi türk siyasetçileri için yabancı bir Kelime..

035
Ömer Can:

koltuk sevdası istifanın önüne geçiyor gardaş

010
VOLKAN POLAT null:

Bizde darbe oluyor 251 insan ölüyor, meclise bombalar yağıyor, mit başkanı kahraman oluyor, Türkiye farkı.

Yanıtla9190
Goethegitme:

Tiyatro severlere bak hele

4034
VEFA:

Gothe adam yanlış mı, doğru söylemiş Volkan kardeş!..

015
Ekrem Anlı:

hayret, görevinden affını istemek varken istifa ne demek??

Yanıtla465
Marko Apostolidis:

@ekrem... böyle dürüstlükler araziye mazi olacak. bir alman başbakan vardı, tatile makam uçağı ile gitti, evli eşi ise normal yolcu uçağı ile gitti, çünkü makamı olmayanın makam uçağına binmesine müsade yoktu.... ecevit eşini çok bindirdi... ama ecevit tek değil eş dost bindiren...

37
Osman Çarık:

Şaka gibi. İstifa ettim, kurtuldum diyor. Adam on dakka boyunca damda cirit atmış, herkes görmüş, kadın güvenlik zafıyatından bahsediyor. O damda niye polis yoktu sorusuna 'O dam çok dik eğimliydi' diyor. Güvenlik zafiyetine inanlar uzmanların dediklerine baksınlar.

Yanıtla730
Halkçı:

Hasret kaldığımız insan tipi . Sadece siyasiler değil genelimizde var bu hatayı kabullenmeyip suçu başkasına atma . Bu gün adamın biri motorun önüne 6 lı yaşlarda çocuğunu almış ne kask var ne bişey. Ben de karşıdan geliyorum sokak arası döneceğim 10-15 ile gidiyorum. Motorlu benim şeridimden bir anda karşıma çıktı. Frene bastım neyse ki durduk. Adama çocuğun var daha dikkatli ol dedim bana dediği şu "çok hızlı geliyorsun." 7 den 70 e bizim ülkenin özeti. Suçu başkasına atmak

Yanıtla020
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title