Haberler

Alman Papa'nın Soykırım Affı Almanya'yı Utandırdı

Abone Ol

Alman Asıllı Joseph Ratzinger 2005'te 16. Benedikt Adıyla Papa Olunca Tüm Almanya Bununla Gurur Duymuştu. Ancak Papa'nın Yahudi Soykırımını İnkar Eden İngiliz Piskopos Richard Williamson'a İtibarını İade Etmesi ile Bu Gurur 'Utanca' Dönüştü.

Alman asıllı Joseph Ratzinger 2005’te 16. Benedikt adıyla papa olunca tüm Almanya bununla gurur duymuştu. Ancak Papa’nın Yahudi soykırımını inkar eden İngiliz piskopos Richard Williamson’a itibarını iade etmesi ile bu gurur ’utanca’ dönüştü.

Almanya’nın en çok satan gazetesi Bild’de yayınlanan bir makalede "Papa vahim bir hata yaptı. Onun Alman bir Papa olması işleri özellikle berbat etti. Almanya’nın imajına darbe vurdu. Almanya’da biri 6 milyon Yahudi’nin öldürüldüğünü inkar etse sorgulanır" yorumunu yaptı. Halbuki aynı Bild, Papa’nın seçilmesinin ardından "Biz Papa’yız" başlığını atmıştı. Almanya Başbakanı Angela Merkel de Papa’nın soykırımı inkarını açık bir şekilde reddetmesi gerektiğini belirtti.

Merkel’den çağrı

Merkel, "Bana kalırsa, bu konuda Papa’nın yaptığı açıklama yeterince net değildir" dedi. Papa, inkarcıyı affettikten sonra Yahudiler ile tam ve tartışılmaz bir şekilde dayanışma içinde olduğunu söylemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title