Almanya'da DİDF Genel Kongresini Yaptı
Almanya'nın Köln kentinde 17. Genel Kongresi'ni yapan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu yeni yöneticilerini seçti.
Almanya'nın Köln kentinde 17. Genel Kongresi'ni yapan Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) yeni yöneticilerini seçti. Kongrede konuk olarak konuşan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Eyaleti Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Arif Ünal ırkçılık konusunda sert sözler söyledi.
Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu (DİDF) 17. Genel Kongresi'ni Köln'de yaptı. Almanya'nın değişik kentlerinden 135 delegenin katıldığı toplantıda DİDF'i iki yıl yönetecek 21 yönetim kurulu üyesi seçildi. Kongrede Çiğdem Ronaesin (114), Suphi Sağlam (114) ve Yücel Özdemir (111) en fazla oyu alan adaylar oldular. 'Irkçılığa ve Yoksulluğa Karşı Güçlerimizi Birleştirelim' mesajıyla gerçekleştirilen kongrede seçilen yönetim kurulu, görev dağılımını önümüzdeki günlerde yapacak. Kongreye konuk olarak katılan Kuzey Ren Vestfalya (NRW) Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Arif Ünal ırkçılık konusunda sert sözler söyledi. Ünal, Almanya'da ırkçılığın yeraltına çekilmiş ve cinayetler işleyen üç-beş kişiden ibaretmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını dile getirdi. Arif Ünal, ırkçılığın bu ülkenin halkının üçte birinin içinde olan ve gerektiğinde dışa vurulacak bir dünya görüşü olduğunu iddia etti.
HER ZEMİNDE MÜCADELE ŞART
Irkçılıkla mücadelenin şart olduğunu belirten Arif Ünal şu ifadeleri kullandı:
"Hayatın her alanında, nerede ve nasıl olursa, ırkçılığa ve dışlanmaya karşı hep birlikte hareket etmek zorundayız. Bu mücadelede hiç kimseyi dışlama lüksümüz yok. Biz maratona çıkacağız ama bizimle bazıları iki adım atacaklar. Diğerleri bizimle belki yüz metre koşacaklar. Ama biz onların hepsini yanımıza almak zorundayız. Irkçılığa karşı mücadelede herkesi bunun içine çekmediğimiz sürece başarılı olamayız. Burada doğmuş büyümüş insanların bu ülkenin bir parçası olduğunu herkese anlatmak zorundayız. Burada doğup büyüyen bir gence, 'ne zaman gideceksin' diye soruluyorsa bu ülke ne yazık ki, nüfusun yüzde 15'ini oluşturan göçmenleri kendisinden kabul etmiyor. Bu topluma, ' Almanya çok kültürlü, çok dinli bir toplum oldu. Bunu kabul etmelisiniz' dememiz lazım."
Kongrede Sol Parti'den Wolfgang Zimmermann ile Özlem Alev Demirel, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Doğan ve sendika temsilcileri de konuşma yaptılar.
EMEKÇİLERİN YANINDA OLACAĞIZ
Geçtiğimiz dönem DİDF'in genel başkanlığını yapan ve tekrar yönetime giren Hüseyin Avgan ise yeni dönemdeki çalışmalarına ilişkin şunları söyledi:
"Çalışan Türkiyelileri de yakından ilgilendiren bir konu olarak herkesin asgari saat ücreti almasını istiyoruz. Bu bağlamda sendikaların başlatmış olduğu asgari ücret kampanyasını federasyonumuz da sürdürecek. Bugün çalışanların büyük kısmı ücretleri yetmediği için sosyal yardım almak zorunda kalıyor. Taşeron firmaların kaldırılması ve iş güvencesi çok önemli. Federasyonumuzun çalışmalarından biri de bu olacak. Bir başka konu; NSU çetesinin ortaya çıkmasıyla birlikte Almanya'da ırkçı NPD'nin yasaklanması gündeme geldi. Geçen dönem, NPD'nin yasaklanması için bir kampanyaya katılmıştık. Önümüzdeki dönemde bu kampanyayı güçlendireceğiz. Sadece NPD'nin yasaklanması ırkçı zeminin ortadan kalkmasına yetmez. Bunun için aynı zamanda politik koşulların oluşması gerekir. Bu anlamda Alman vatandaşlığına geçişin kolaylaştırılmasını talep ediyoruz. 13 Mayıs'ta NRW'de eyalet parlamentosu seçimleri yapılacak. Bu seçimde emekçilerin taleplerini savunan partilerle birlikte bir seçim kampanyası da sürdüreceğiz."
YENİ YÖNETİM KURULU
DİDF'in yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Hüseyin Avgan, Düzgün Altun, Hasan Kamalak, Özlem Alev Demirel, Alişan Bahadır, Bülent Bozkurt, Suphi Sağlam, Çiğdem Ronaesin, Oktay Demirel, Ali Carman, Sevinç Sönmez, Erdoğan Şanlı, Eylem Gün, Serdar Derventli, Sinan Toktaş, Zeynep Sefariye Ekşi, Durmuş Alıcı, Sinan Özbolat, Yücel Özdemir, Hüseyin Öncü ve Kamer Arslan.