Haberler

Amerikan basınından çarpıcı iddia: Haniye aylar önce gizlice sokulan bombayla öldürüldü

Güncelleme:
Abone Ol

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı devlet konukevinde öldürülmesinin yankıları tüm dünya kamuoyunda sürerken Amerikan basınının iddiası olayı başka bir boyuta taşıdı. Haniye'nin füzeyle değil Tahran'da kaldığı misafirhaneye gizlice sokulan uzaktan kumandalı bir bomba ile öldürüldüğü öne sürüldü. Bina duvarının yıkıldığı ancak kendisinde çok az hasar meydana geldiği ve bunun da bir füze saldırısı olma ihtimalinin düşük olduğu ifade edildi.

Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı devlet konukevinde öldürülmesinde füze değil önceden yerleştirilmiş bir bomba kullanıldığı öne sürüldü. New York Times'a göre suikastçılar, İran'ın bir anlık güvenlik boşluğundan faydalanarak Haniye'nin kalacağı binaya girmeyi başardı ve ziyaretten aylar önce odaya bomba yerleştirdi.

"FÜZE OLSAYDI HAVA SAVUNMA SİSTEMİNE TAKILIRDI"

Haniye'nin çarşamba günü İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı devlet konukevinde öldürülmesinden sonra ortaya birçok iddia atıldı. İsrail'in Haniye'nin kaldığı odayı bir uçak veya dron ile atılan füzeyle vurduğu ihtimali basında geniş yer buldu. Fakat İsrail'in, İran'ın hava savunma sistemini nasıl aşarak hedefi vurduğu akıllarda soru işaretlerine neden oldu.

"BİNAYA GİRMEYİ BAŞARARAK BOMBAYI YERLEŞTİRDİLER"

New York Times'in haberine göre suikastçılar, İran'ın bir anlık güvenlik boşluğundan faydalanarak Haniye'nin kalacağı binaya girmeyi başardı ve ziyaretten aylar önce odaya bomba yerleştirdi. Bomba, haftalar boyunca bulunmadı. Suikastçılar, Haniye'nin odada olduğu sırada aylar önce yerleştirdikleri bombayı tetikleyerek Hamas liderini öldürdü.

İranlı kaynaklar, böyle bir hatanın İran için çok büyük bir istihbarat başarısızlığı ve Devrim Muhafızları için utanç olduğunu belirtti. Öte yandan bina, Haniye gibi üst düzey konukların Tahran ziyaretinde kaldığı yer olmasının yanı sıra gizli toplantılar için de kullanılan bir alan.

"YERLEŞKEYİ AYLARCA GÖZLEDİLER"

Bombanın konukevine nasıl yerleştirildiği bilinmiyor. Orta Doğulu yetkililer, suikast planlanırken yerleşkenin aylarca gözlemlenmiş olduğunu düşündüklerini belirtti. İranlı yetkililer patlayıcının ne zaman ve nasıl yerleştirildiğini bilmediklerini söyledi.

İsminin gizli tutulmasını isteyen kaynaklar, ABD istihbaratının İran ve Hamas gibi saldırının İsrail tarafından yapıldığı sonucuna ulaştığını belirtti. İsrail saldırıyı açıkça üstlenmese de, kaynaklara göre Tel Aviv, suikast öncesinde Washington ve diğer Batılı müttefiklerini bilgilendirdi. Çarşamba günü yaptığı açıklamada ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, saldırıdan önceden haberi olmadığını söylemişti.

Haberler.com / Eymen Dursun - Dünya

İsmail Haniye Politika 3-sayfa Tahran Dünya Dünya İran 3.Sayfa Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (17)

Birşey demedimki:

İran az çakal değil....ince işçilik çıkardı İran...

Yanıtla16243
Yakup Başaran:

Bugün milyarlarca insan yürüdü kardeşlerinin katledildiği için..Köpekler havlayacak ama kardeşlik devam edecek

9750
Taş:

Ya ne diyeceklerdi, İtran daki ajanlarımız İtrail ajanlarına bilgileri canlı verdi içerden hallettik mi diyecekti, saf olmayın, Tehran diye bir dizi serisi var izleyin anlayın,, sevgilerle

450
HABERCİ:

Ortadoğuyu karıştıran İran Abd ve İsraildir

029
Taş:

Ortadoğu dan eğitim araştırma yüksek lisans ateşe elçi başka görevli nato unesco BM vs vs olarak gidenlerin seçilmiş %5 lik kesimi, tehdit şantaj para tuzak vaat vb vasıtalarla çift ajan olarak yetiştilerler ve ülkelerine döndüklerinde kilit görevlere gelerek hizmetlerine devam ederler, ülkemizde de örneği çoktur maalesef

06
Hamdi Baba :

Ortadoğu Müslüman ülkeleri akıllarını başlarına alsınlar.

Yanıtla4294
Rus Vatandaşı Olmak İstiyorum:

Tüm Savaşlar durmalı. Bu bir emirdir. Kimse ölmesin artık. Kimseye zarar gelmemeli. Düşmana bile. Ve Eğer düşman bizi ısırmış ancak serbest bırakmıyor ise Yinede düşmana zarar vermeden kendimizi kurtarmaya çalışmalıyız galiba? Acaba köpeğin kanına dokunursak, serbest bırakırmı bizi ? (Yani ısırmış ve bırakmıyorsa). Tüm Savaşlar durmalı. MANA nın kitabını yazmalıyız. Rusya ile birlik kurmalıyız. Rus Rublesi dolar gibi yaygın olmalı her ülkede. Saygı göstermeliyiz Rusların emeğine. Savaşlar Dursun

Yanıtla9116
Rus Vatandaşı Olmak İstiyorum:

Pardon. "köpeğin KARNINA dokunursak" demek istemişdim. Yanlışlık ile "KANINA" yazmışım. Bu bir yazı hatasıdır.

377
Alparslan Türkdoğan:

Tel Aviv, suikast öncesinde Washington ve diğer Batılı müttefiklerini bilgilendirmiş, acaba o bilgi Ankaraya da verildimi. Şeytan adamın aklına neler getiriyor.

Yanıtla4543
Mert Kalyoncu:

İran'ı eleştiriyorsunuz ama petrol ve dolar içinde yüzen Arap ülkelerine ne buyuracaksınız? Onlar başından beri İsrail ile müttefik durumdalar. İran, Hamas ve Hizbullah'tan nefret ediyorlar. Petrolden elde ettikleri parayı ünlü ve yaşlı futbolculara ve lüks tüketime harcıyorlar. Tek bir Filistinli ve Suriyeli sokmuyorlar ülkelerine.

Yanıtla375
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title