Haberler

Amerikan Senatosu, Ermeni Tasarısını Görüşecek

Güncelleme:
Abone Ol

Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan bir tasarıyı görüşecek.

Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komisyonu, 1915 olaylarını soykırım olarak tanıyan bir tasarıyı oylamaya hazırlanıyor. Bu tasarı, 24 Nisan 2014'ün yıldönümü olarak kabul edildiği "Ermeni soykırımı anısına" Senato'nun ortak görüşünü ifade etme amacı taşıyor.

TASARININ YASAL BAĞLAYICILIĞI OLMAYACAK

Tasarı, Başkan Barack Obama'ya Türk-Ermeni ilişkilerini düzeltme yönünde çalışma çağrısında bulunuyor, ancak bu çabalar çerçevesinde Türkiye'nin soykırım iddialarını resmen kabul etmesi isteniyor. Ayrıca tasarının yasal bağlayıcılığı olmayacak.

TASARIYI KİM HAZIRLADI?

Tasarıyı, Ermeni lobisinin Kongre'deki en büyük destekçilerindenSenatör Menendez'in Illinois eyaleti temsilcisi, Cumhuriyetçi Partili meslektaşı Mark Kirk'le ile birlikte hazırladı.

TASARININ İÇERİĞİ

Tasarı, aynı zamanda Ermeni olaylarıyla ilgili "insanlığa karşı işlenen suçlar, etnik temizlik ve soykırım" içerikli resmi belgeler çerçevesinde Amerikan dış politikasının yönlendirilmesini ve Başkan'ın bu yönde çaba göstermesini istiyor.

Tasarıda, 1915'ten 1923'e kadar 2 milyon Ermeni'nin tehcir edildiği; 1 buçuk milyon erkek, kadın ve çocuğun katledildiği, yarım milyonununsa 2 bin 500 yıllık yurtlarından sürüldüğü iddialarına yer veriliyor.

RUANDA TASARISIYLA BİRLİKTE OYLANACAK

Senato Dış İlişkiler Komisyonu toplantısında görüşülecek Ermeni tasarısı, Ruanda'daki soykırımın 20'inci yıldönümüne yönelik bir başka tasarıyla birlikte oylanacak.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Barack Obama Türkiye Dünya Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

araratlicabbar-35041@hotmail.com:

ermeni katliami olmustur kim ne derse desin

Yanıtla93
kızılderiliyiz hepimizdenil01_nil@hotmail.com:

KIZIL DERİLİLERİN HESABINIDA BİZ TÜRKLER SORMALIYIZ NESİLLERİNİ YOK ETME PAHASINA TOPRAKLARINI ELLERİNDEN ALDIĞINIZ O İNSANLARIN HAKLARINI BİZ TÜRKLER SORMALIYIZ BU ABD ALÇAKLARINA

Yanıtla19
muhyeddin ünermuhyeddin11@mynet.com:

ABD nin Zemini oluşturan ABD Senatosunun Kongre sayın Üyelerine saygılarımı arz ederim.

Yanıtla27
muhafizmuhafiz@hotmail.com:

Bu konunun her sene gündeme gelmesi iyice sıkmaya başladı artık.Türkiye bu konudaki net tavrını açık bir şekilde ortaya koymalı bence.ABD ye; ''ya bu tasarıyı bir daha gündemine gelmeyecek şekilde reddet,Ya da kabul et ki biz de sana ona göre davranalım'' denmeli artık.

Yanıtla08
muhyeddin ünermuhyeddin11@mynet.com:

biz en son 1945 te Atom Bobası kulandığımız zaman hiroşoma va nagasaki şehirlerin askerleri 30 yıl sonra saklandıklar ormandan çıkıp teslim oldu

Yanıtla43
FUNNYgalipsev@hotmail.com:

1- Amerikalı olduğunu fazla belli etmişsin.. 2- Ne kullandıysan kullandın Japon Adasına ABD askeri ayak basamadı. 3- Gereksiz kullanılan atombombaları ' İnsanlık suçuydu '.

00
muhyeddin ünermuhyeddin11@mynet.com:

bu sefer ABD RUSYA ÇİN FRANSA İNGİLTERE beraberce gerektiğinde TSAR Bombası ve hidrojen bombaları kulanacaz

00
askerasker@com.tr:

Turkiye dahil butun dunya birgun yapilan bu soykirimi eninde sonunda kabuledecektir gunes balcikla sivanamayacagi gibi gokkubbe altinda hicbir gercek sonsuza dek inkar edilemez cunku bu bir insanlik sucu vede tum insanlarin ortak sorunudur

Yanıtla61
seraocean.woman@hotmail.com:

Biri Obama ya sunu hatirlatsin bizim ermenilerle hic bir zaman sorunumuz olmadi ,onlarin sorunlari var onlar saldirdi gecmiste ve bugun de saldirmaya devam ediyorlar gecmis te oldugu gibi ve korkarim gelecekte de onlarin sorunlari olacak bizimle ....O zaman butun duynyaya haykirsinlar bizler Turklere soykirim yaptik evlerini dagittik arkalarindan vurduk desinler bunu bir gun diyecekler biz hainlik yaptik diyecekler...

Yanıtla15
coşkuncos.28@hotmail.com:

Amerikan senotosu(ihtiyarlar topluluğu)??? Türk tarihi için karar vereceğine..BATIK ABD Ekonomisini,OBEZ ve UYUŞTURUCU bağımlısı HALKINI KURTARACAK KONULARDA KARAR ALSIN...BELKİ BİR İŞE YARAR..?? O işede yaramazlar ama iş iştir..???

Yanıtla15
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title