Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Rahat durmazlarsa vururuz" restine Yunanistan cephesinden yanıt geldi

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı bir etkinlikte adalarda faaliyet gösteren Yunan kuvvetlerini işaret ederek "Füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. E vuracak tabi. Sen rahat durmazsan" dedi. Erdoğan'ın sözlerine yanıt veren Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Kuzey Kore tavırlarının NATO'da yeri yok" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz günlerde Samsun'da gençlerle buluşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege'deki adaları silahlandıran ve tatbikatlar düzenleyen Yunanistan'a tepki gösterdi. Erdoğan, "Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. Tayfun diyorsun şimdi Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. E vuracak tabi. Sen rahat durmazsan, Amerika'dan adalara bir şeyler almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak" diye konuştu. Bu sözler sonrası salonda alkış tufanı koptu.

YUNANİSTAN'DAN YANIT GELDİ: KUZEY KORE TAVIRLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri Yunan basınında geniş yankı uyandırırken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'dan Erdoğan'a yanıt geldi. "Kuzey Kore tavırlarının NATO'da yeri yok" diyen Dendias, "NATO üyesi bir müttefik ülke tarafından Yunanistan'a füze saldırısı tehdidinde bulunulması kabul edilemez ve evrensel olarak kınanması gerekir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz haftalarda Savunma Sanayii Başkanlığı'nın 'Tayfun Füze Sistemi Geliştirme Projesi' kapsamında ROKETSAN tarafından füze test atışı gerçekleştirilmişti. Rize-Artvin Havalimanı'nda Milli Savunma Bakanlığı'na ait apronda, karadan denize yapılan uzun menzilli atışta yerli füze 'Tayfun', Sinop açıklarına fırlatılmıştı. Test sonucunda füze, 561 kilometre uzaklıktaki hedefi başarıyla vurmuştu. Tayfun'un milli imkanlarla üretilmiş olması Yunan basınında endişeye yol açmıştı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Nikos Dendias Yunanistan Ankara Atina Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (8)

Serkan ALTUNER:

Korktuklarını söylemeyip natoya sığınan zavallılar :) :)

Yanıtla102449
Sabahattin Polat :

Natoya sığınan zavallı Yunan mı. Evet bizde Natoya 1952 de sığındık,

467
Hsn:

natoya girmekle sığınmak farklı şeyler sabahattin biz natoya güvenip sağa sola posta koymuyoruz,kendi gücüne güvenip yapacaksın ne yapacaksan

01
Dr.Kimbel:

Rahat dur yunan başını ağrıtma

Yanıtla62347
Tolga Babacan:

hessst hööösssttt Yunan akili ol ve rahat dur... yoksa aklini alirlar

Yanıtla61326
Ömer Keremoğlu:

Beğenilere bakınca ülkemizde Yunanistan dan daha fazla yunanlı var

Yanıtla1431
Latifnedim Sadic:

Sen ne sanmıştınki içimizde gizli hemen hemen yunanistan kadar yunanlı var

00
ENGİN :

yunanistanı vurursak sadece adalarla kalmasın. tamamını yok edelim

Yanıtla317
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title