Haberler

Ankara'ya "Güvenlik Uzmanı" Büyükelçi

Abone Ol

Almanya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Pazar günü başkente gelecek.

Almanya'nın yeni Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, görev başını yapmak üzere Pazar günü başkente gelecek Nisan 2006'dan beri Ankara'da görev yapan Dr. Eckart Cuntz'tan boşalan Almanya'nın Ankara Büyükelçiliğine atanan Büyükelçi Eberhard Pohl, görev başını yapmak üzere Pazar günü Ankara'ya gelecek. Ankara tayininden önce kariyeri sırasında Avrupa konularıyla yakından ilgilenmiş olan Cuntz'un yerine "güvenlik uzmanı" bir diplomatın atanması dikkat çekici bulundu.

Hukuk mezunu olan Büyükelçi Pohl, 1982 yılında başlayan Alman Dışişleri Bakanlığı'ndaki kariyerinde şimdiye gerek merkezde, gerek yurt dışında çok ağırlıklı olarak güvenlik ve savunma konularına odaklandı.

Evli ve üç çocuk babası Büyükelçi, son olarak Dışişleri Bakanlığı Siyasi Müsteşar Yardımcısı ve Güvenlik Politikaları Sorumlusu olarak görev yapıyordu.

Eberthart Pohl, daha önce ülkesinin NATO, AGİT temsilcilerinde üst düzey görevlerinde bulunmuş, Dışişleri Bakanlığı'nda da Güvenlik ve Savunma Politikaları Genel Müdür Yardımcılığını üstlenmişti.

Buna karşın, Pohl gibi hukuk eğitimini görmüş olan selefi Büyükelçi Eckart Cuntz, kariyerinin çok önemli bir bölümünde Avrupa ile ilgilendi. Nitekim, Cuntz, Ankara'ya atanmadan önce 2003-2006 döneminde Berlin'de Avrupa İşlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcılığını yürütmüştü. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title