Haberler

Ap Üyesi Emine Bozkurt: "Kadınlara Şiddette Sıfır Tolerans Olmalı"

Abone Ol

Avrupa Parlamentosu üyesi Emine Bozkır, Türkiye'deki kadınlara yönelik uygulanan şiddete ilişkin bakanlara "sıfır tolerans" mesajı verdiğine dikkat çekerek, kadına şiddet konusunda "Türkiye'de çok acil bir durum var" uyarısında bulundu.

Avrupa Parlamentosu üyesi Emine Bozkır, Türkiye'deki kadınlara yönelik uygulanan şiddete ilişkin bakanlara "sıfır tolerans" mesajı verdiğine dikkat çekerek, kadına şiddet konusunda "Türkiye'de çok acil bir durum var" uyarısında bulundu.

Ankara görüştüğüne dikkat çekti.

Muhalefet partileri ve STK'ların var olan sorunlardan bahsettiğini, bakanlardan da güzel gelişmeler öğrendiğini belirten Emine Bozkurt, "Yeni dönemde Bakanların arasında daha fazla işbirliği olacağını öğrendim, koordinasyon bazen sorun yaratıyordu" dedi.

-"4320 SAYILI KANUN DEĞİŞMELİ"-

Şiddet maduru kadınları korumak için yapılan 4320 Sayılı Kanun'un önemine işaret eden Bozkır, yasada eksiklikler olduğunu ve değişmesi gerektiğini vurguladı.

Bozkurt bütün bakanlara verdiği mesajın "sıfır tolerans" olduğuna dikkat çekerken, sığınma evlerinin sayısının arttığını ancak ilgili yasanın pratikte uygulanmadığını ve yeni bir yönetmeliğin çıkacağını söyledi.

-"TÜRKİYE'DE CİNSİYETLERİN İTTİFAKI OLSUN"-

Muhalefet ve Hükümetin "Türkiye'de zihniyetin değişmesine ihtiyaç var" konusunda aynı çizgide olduğunu söyleyen Bozkurt, "Herkes aynı görüşte ise bu konuda adımlar atılmalı. Kadın hakları sadece kadının sorunu değil aynı zamanda erkeklerin de problemidir. Bu sorunun çözümü hem kadın hem erkek için önemlidir. Dolayısıyla bu zihniyetin değişmesi için toplumsal bir çözüm gerekiyor. Cinsiyetlerin ittifakı olsun Türkiye'de" dedi.

Bozkurt, elektronik kelepçe, sığınma evindeki kadına yeni bir kimlik verilmesi gibi kadına yönelik şiddeti önlemek için alınan tedbirlere ilişkin ise "Bunların hepsi araç bir erkeği durduramaz. Yeni bir kimlik önemli acil durumlarda yardım edebilir ama kadını bütün hayatından çevresinden uzaklaştıracak bir yöntem bunu da düşünmek lazım. Türkiye için asıl gereken bu şiddeti önlemektir. Bu da eğitimle başlar" şeklinde konuştu.

-"KENDİ ÜLKEMDE GÜNDE 2-3 KADIN ÖLDÜRÜLMÜYOR"-

Kadına yönelik şiddetin Türkiye'nin imajı için iyi olmadığını belirten Bozkır, somut projelerin ve yasaların önemine dikkat çekerek, "Kendi ülkeme baktığım zaman gazeteleri okuduğum kadar günde 2-3 kadın öldürülmüyor. Şiddet her tarafta şiddettir her tarafta çözmek lazım" dedi.

Kadına şiddet konusunda "Türkiye'de çok acil bir durum var" uyarsını yapan Bozkır, Türk kadınının siyasetteki temsiline ilişkin ise, artış olduğunu ancak temsilin hala çok az olduğunu söyleyerek, "Hem iktidar hem de muhalefetteki partilere seslenmek istiyorum çünkü sorumluluk onlarda. Benim fikrimce, partiler ve seçim kanununun değişmesi lazım. Ben kotadan yanayım çünkü son anayasa değişimden sonra olabilen bir şey ve ikinci olarak olumsuz ayrımcılıktan yana geçici olarak pozitif ayrımcılık olarak kota iyidir" şeklinde konuştu. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title