Haberler

Araştırma Sonucuna Göre Almanlar İslam Dinine Mesafeli

Abone Ol

Almanlar'ın Diğer Avrupalı Toplumlara Göre İslam Dinine Daha Eleştirel Gözle Baktığı Ortaya Çıktı

Almanya'daki Münster Üniversitesi'nin Avrupa'da İslam ve diğer dinlere bakışı konu alan araştırmasında Almanlar'ın diğer Avrupalı toplumlara göre İslam dinine daha eleştirel gözle baktığı ortaya çıktı.

Münster Üniversitesi tarafından TNS Emnid araştırma şirketine yaptırılan anket kapsamında Almanya, Danimarka, Fransa, Hollanda ve Portekiz'de 1000 kişinin görüşlerine başvuruldu. Araştırmada Almanya'nın farklı dinlere karşı, Fransa, Hollanda ya da Danimarka toplumundan daha az anlayışlı olduğu sonucunu vardığı belirtildi.

Araştırmayı yürüten sosyolog Detlef Pollack, Alman 'Zeit' gazetesine, Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulf'un 'İslamiyet de Almanya'ya ait' sözünün aslında Almanlar'daki mevcut düşünce yapısıyla örtüşmediğini söyledi.

Deutche Welle'de ayrıntıları yayınlanan araştırmaya göre, Almanlar'ın yüzde 5'inden daha az bölümü, Danimarkalı, Hollandalı ve Fransızlar'ın ise yüzde 20'den fazlası İslam dinini 'hoşgörülü din' olarak görmüyor.

Bu ülkelerde zaman zaman Müslüman azınlıkla ilgili sorunlar görülmesine rağmen, halkın büyük bölümünün gözünde Müslümanlar'ın olumlu imaja sahip olduğu belirlendi. Almanya'nın batısında yaşayan nüfusun yüzde 34'ü, doğu eyaletlerinde de Almanların sadece yüzde 26'sı Müslümanlar'a karşı olumlu bakış açısına sahip çıktı.

Araştırma Almanlar'ın büyük bölümünün İslam dininde hiçbir olumlu taraf görmediklerine inandığı sonucu ortaya çıktı. Almanya'nın batısında cami inşaatlarına olumlu bakanların oranı yüzde 30, doğusundaysa yüzde 20 düzeyinde oldu.

Minare inşaatı ya da Müslümanlığa ait dini bayramların da tanınmasına sıcak bakanların oranıysa daha düşük çıktı. Danimarka'da bu oran yüzde 50'nin üzerindeyken, Fransa ve Hollanda'da yüzde 66, Portekiz'de ise yüzde 75 düzeyinde oldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title