Haberler

Ban Ki Moon da İstanbul'a Geliyor

Abone Ol

İstanbul, bu hafta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'u ağırlayacak İstanbul, bu hafta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'u ağırlayacak.

İstanbul, bu hafta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'u ağırlayacak İstanbul, bu hafta BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'u ağırlayacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuğu olarak Türkiye'ye gelecek Ban Ki-Moon'un katılacağı Medeniyetler İttifakı İçin Ortaklar Forumu'nda Portekiz eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio ve İspanya Dışişleri Bakanı Garcia Margallo da bulunacak.

Çarşamba günü Türkiye'ye gelmesi öngörülen BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon, 31 Mayıs-1 Haziran günlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine İstanbul'da gerçekleşecek olan Medeniyetler İttifakı İçin Ortaklar Forumu'nun yanısıra Somali Konferansı'na da katılacak.

Hükümetler, uluslararası kuruluşlar, iş dünyası ve vakıfların temsil edileceği toplantının, Medeniyetler İttifakı için kamuoyu ve iş dünyasının desteğini artırmayı hedeflediği belirtiliyor.

Medeniyetler İttifakı'nın uzun vadeli kaynak ihtiyacı, öncelikleri, yeni projeleri gibi konuların ele alınacağı toplantıya katılacak "ortakların" taahhütlerde bulunmaları öngörülüyor.

Ban Ki-Moon, İstanbul'da ayrıca, Somali'nin geleceğine ilişkin uluslararası konferansa da katılacak.

-İKİLİ TEMASLAR-

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Garcia Margallo'nun eş başkanları olduğu Ortaklar Forumu'na Medeniyetler İttifakı Başkanı Portekiz eski Cumhurbaşkanı Jorge Sampaio da katılacak.

Ban Ki Moon'nun İstanbul'da Sampaio, Davutoğlu ve Garcia Margallo ile görüşmelerde bulunacağı kaydediliyor. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Jorge Sampaio Ban Ki Moon Ortaklar İstanbul Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title