Haberler

Bangkok'ta Hükümet Karşıtı Gösteride Bombalı Saldırı: 3 Ölü

Abone Ol

Tayland’ın başkenti Bangkok’ta hükümet karşıtı gösterilerde, şehrin merkezinde patlatılan el bombası can aldı.

Tayland'ın başkenti Bangkok'ta hükümet karşıtı gösterilerde, şehrin merkezinde patlatılan el bombası can aldı. Dün gerçekleşen olayda 59 yaşındaki bir kadının, 4 yaşındaki bir erkek çocuğu ve kız kardeşinin beyin zedelenmesinden öldüğü teyit edildi. 22 kişinin yaralandığı patlamada 9 yaşındaki bir erkek çocuğu da yoğun bakımda.

Bombalı saldırıdan hemen sonra Taylan'ın doğusunda eylemcilerin üzerine ateş açılması üzerine 5 yaşındaki bir kız çocuğu daha hayatını kaybetti. Saldırıları kınayan Başbakan Yingluck Shinawatra, olayı "politik amaçlı terörist eylem" olarak niteledi. BM Sekreteri Ban Ki-moon ülkedeki şiddet olaylarının acilen sonlandırılması çağrısı yaptı. Saldırıyı üstlenen hiçbir grup olmadı.

Kasım ayında başlayan hükümet karşıtı protestolardan ötürü tansiyonun yüksek olduğu Tayland'da Shinawatra istifa taleplerine karşı direniyor. Başbakan 2011'de, kırsal kesimden aldığı büyük destekle seçimlerden galip ayrılmıştı.

Geçtiğimiz hafta, eylemcilerin kurduğu barikatı temizlemek isteyen polisin müdahalesi üzerine çıkan çatışmalar onlarca insanın ölümüyle sonuçlanmıştı. Shinawatra, sokak eylemlerine karşılık 2 Şubat'ta erken seçim çağrısı yapmış, tahminlere göre hükümetin yeniden iş başı yapacağı öngörülmüştü. Fakat muhalefet ve protestolara katılan kesimler, seçimi zorunlu kılıp iktidarın yeniden şekillenmesi adına, seçim öncesi yapılan ankette bölgelerin yüzde 10'luk bir kısmında boykota gitmişti. Hükümet yanlısı "Diktatörlüğe Karşı Demokrasi için Birleşik Cephe" (UDD) liderleri de dün binlerce destekçinin yer aldığı başka bir miting düzenledi. - BANGKOK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Yingluck Shinawatra Bangkok Tayland Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title