Haberler

Bangladeşlilerin Mustafa Kemal Aşkı

Abone Ol

Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, Türkiye ve Bangladeş Arasındaki İlişkilerin Yüzyıllara Dayandığını Söyledi.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçisi Şakir Özkan Torunlar, Türkiye ve Bangladeş arasındaki ilişkilerin yüzyıllara dayandığını söyledi. Torunlar Bangladeş’in milli şairi Kazı Nasrul İslam’ın 1921’de kaleme aldığı destansı şiir "Kemal Paşa"nın bugün okullarda okutulduğunu söyledi.

Bangladeş’in Kurtuluş Savaşı’na yardımlarının ders kitaplarında yer aldığını da vurgulayan Büyükelçi Torunlar, Atatürk’ün vefatından 4 ay sonra Feni’de yerli ahalinin kendi tasarruflarıyla kurduğu Mustafa Kemal Lisesi’nin hálá ayakta olduğunu ve Türk hükümetince desteklendiğini, TİKA’nın da büyük bir katkıları olduğunu belirtti.

Adı caddede

Torunlar, uluslararası emperyalizme karşı verilen ilk mücadele olan Kurtuluş Savaşı nedeniyle Bangladeşlilerin Türkiye’ye büyük saygı duyduğunu anlatarak, "Ülkede adı ’Mustafa Kemal’ olan insanlar var. Büyük Önder adına bulvar ve ana caddeler de bulunuyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title