Haberler

Başkan Carla mı

Abone Ol

Fransa'da Le Point Dergisi'nin, Bugünkü Sayısının Kapağını Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Eşi Carla Bruni'ye Ayırıp 'La Presidente - Kadın Başkan' Başlığını Atması, İçeride de Cumhurbaşkanlığı Makamına Oturmuş Bir Fotoğrafını Yayınlaması, İpler Carla'nın Elinde mi Tartışmasına Neden Oldu.

Fransa’da Le Point Dergisi’nin, bugünkü sayısının kapağını Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin eşi Carla Bruni’ye ayırıp ’La Presidente- Kadın Başkan’ başlığını atması, içeride de cumhurbaşkanlığı makamına oturmuş bir fotoğrafını yayınlaması, ipler Carla’nın elinde mi tartışmasına neden oldu.

LE POINT Dergisi bugünkü sayısının kapağını Sarkozy’in eşi Carla Bruni’ye ayırıp üzerine başlık olarak ’La Présidente- Kadın Başkan’ diye yazdı. Dergi iç sayfalarında ise Nicolas Sarkozy’yi ayakta, eşinin ise cumhurbaşkanlığı makamının koltuğuna oturmuş gösteren bir fotoğrafını yayınladı. Derginin fotoğrafın üzerine ’Başkan, cumhurbaşkanlığı koltuğunda’ yazması, "Cumhurbaşkanı Carla mı" polemiğini başlattı.

Derginin haberiyle ilgili yorumlarda, ’Carla Bruni’nin böyle bir şerefi hak etmediğini söylemiyoruz, ama herkesin gözü üzerinde Cumhurbaşkanı Sarkozy ayakta dururken, cumhurbaşkanı gibi koltuğa oturması hiç hoş değil’ dendi.

Tanınmış siyaset bilimci Jean-Michel Apathie, Canal Plus televizyonunda bu fotoğraflara sert tepki gösterirken ’Siyasetin zirvesindeki görevi First Lady mi yürütüyor ki cumhurbaşkanlığı makamında oturup poz veriyor’ diye sordu. Diğer bir yorum ise şöyle; "Bu çok yanlış bir davranıştır, o makamın özelliği var, zaten kamuoyunda popülaritesi düşmekte olan Cumhurbaşkanı Sarkozy’yi eleştirme fırsatı verecek böyle bir büyük hataya Elysee Sarayı’nın basın sorumlusu Pierre Charon nasıl izin verdi, anlamak mümkün değil."

Nicolas’ın beş-altı beyni var

Le Point, bu hafta yayınlanacak olan "Carla ve Nicolas, gerçek hikayeleri" isimli kitap için Carla ile yapılan röportaja da yer verdi. Bruni, eşinin sadece fiziğinden değil, ’5-6 beyin’ kapasiteli zekasından da etkilendiğini söyledi. Nicolas Sarkozy ile 13 Kasım’da reklamcı Jacques Seguela’nın evinde tanıştıklarını belirten Carla, "Herşey birden oldu. Bu kadar eğlenceli, hayat dolu birini beklemiyordum. Fiziği, çekiciliği, zekası beni büyüledi" dedi. Eşinin beş-altı beyni varmış gibi geç bir vakitte bir yandan kitap okurken, kendisine anlatılanları ayrıntılı bir şekilde algılayabildiğini öne sürdü.

First lady olarak sahneye çıkmayacak

Müzik kariyerini şimdilik noktalamak niyetinde olmadığını söyleyen 39 yaşındaki Bruni, "İş değiştirme niyetinde değilim. Bir görevim var, ama bu iş sayılmaz" dedi. Eşinin cumhurbaşkanlığı süresince sahneye çıkmak istemediğini söyleyen Carla Bruni, Janis Joplin ya da Rolling Stones gibi sahne canavarı olmak istemediğini de sözlerine ekledi. Bruni, "Madonna’ya bakın, o da kaç yaşında turneye başlıyor. Benim hálá vaktim var" dedi. Bruni’nin biri Bob Dylan imzalı 14 parçadan oluşan albümü, Temmuz ayında piyasaya çıkacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title