Haberler

Batum'da Yunus Emre Enstitüsü Açılacak

Abone Ol

Gürcistan’da Türkçeye olan talebin yüksek düzeyde seyretmesinin ardından Batum’da Yunus Emre Enstitüsü açılacağı bildirildi.

Gürcistan'da Türkçeye olan talebin yüksek düzeyde seyretmesinin ardından Batum'da Yunus Emre Enstitüsü açılacağı bildirildi.

Son yıllarda dünyada hızla artan Türkçe öğrenmeye dönük talebi karşılamak üzere kurulan Yunus Emre Enstitüsü Batum'da yabancılara Türkçe öğretimiyle ilgili hizmet içi eğitim semineri düzenledi. Türkiye'nin Batum Başkonsolosluğu bünyesinde Türkçe öğretim faaliyetleri gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminerlerin açılışına Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi, MEB Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Y. Ziya Yediyıldız, Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü İbrahim Gültekin, Kültür Merkezleri Koordinatörü Mustafa Balcı, Tiflis Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Zekeriya Gültekin, Tiflis Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Tufan Karadeniz ve Gazi Üniversitesi TÖMER Müdür Yardımcısı Mustafa Kurt katıldı. Açılış töreninde konuşan Türkiye'nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan Türk dili öğretiminin genel olarak Türk kültürü ve tarihi anlayışıyla zenginleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Batum'la zengin bir tarihi kültürel ilişkimiz var. Batum'da bu seminerin düzenlenmesi buradaki Türkçe kurslarına gösterilen destek açısından çok önemlidir" dedi.

Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Hayati Develi ise Gürcistan'da Türkçeye olan talebin yüksek düzeyde seyretmesine paralel olarak Tiflis'ten sonra Batum'da da bir merkez açacaklarını söyledi. Yurtdışındaki Yunus Emre Enstitülerinin en önemli görevlerinden birinin Türkçe öğretmek olduğunu ifade eden Develi, konuyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığı ile işbirliği çalışmalarının sonuçlanmak üzere olduğunu kaydetti.

Açılışa katılan Milli Eğitim Bakanlığı AB ve Dış ilişkiler Genel Müdürü Y. Ziya Yediyıldız da yabancılara Türkçe öğretimi konusunda Yunus Emre Enstitüsünün çok büyük bir açığı kapatmak üzere olduğunu belirterek "Türkçeyi bilimsel olarak nasıl öğreteceğini iyi bilen aynı zamanda Türk kültürünü, değerlerimizi de aktarabilecek potansiyele sahip insanlara ihtiyacımız var. Bu alanda Bakanlığımız, Yunus Emre Enstitüsüyle çok sıkı işbirliği içerisinde" dedi.

4 gün sürecek hizmet içi eğitim programıyla Batum'daki MEB öğretmenleri, yabancılara Türkçe öğretimi konusunda Yunus Emre Enstitüsü uzmanları tarafından hizmet içi eğitim programına tabi tutulacak. Her yıl 800'e yakın kişinin Türkçe öğrenmek için başvurduğu Batum Başkonsolosluğu bünyesindeki kurslar Yunus Emre Enstitüsünün eğitim materyalleri ve eğitim programlarıyla destekleniyor. - BATUM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Avrupa Birliği Hayati Develi Gürcistan Türkiye Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title