Haberler

Bebekler Cennete

Abone Ol

Katolik Áleminin Ruhani Lideri Papa 16'ncı Benedikt'in Çeyrek Asırdır Kafa Yorduğu "Limbo Meselesi" Çözümlendi. Vatikan, Vaftiz Edilmeden Ölen Bebeklerin Ruhlarının Sonsuza Kadar Kaldığına İnanılan, Cennetle Cehennem Arasındaki Sonsuz Boşluk "Limbo"nun Bir Ortaçağ Hurafesi Olduğunda Karar Kıldı.

Katolik áleminin ruhani lideri Papa 16’ncı Benedikt’in çeyrek asırdır kafa yorduğu "limbo meselesi" çözümlendi. Vatikan, vaftiz edilmeden ölen bebeklerin ruhlarının sonsuza kadar kaldığına inanılan, cennetle cehennem arasındaki sonsuz boşluk "limbo"nun bir Ortaçağ hurafesi olduğunda karar kıldı.

VATİKAN, Katolik Hıristiyanların yüzyıllardır tartıştıkları "limbo" konusunda son noktayı koydu. Katolik dünyasının ruhani lideri Papa 16. Benedikt’in izniyle, Amerikan dergisi Origins’de (Kökler) yayınlanan bir makalede, Vatikan’ın "limbonun var olmadığı fikrinde olduğu" ifade edildi. Vaftiz edilmeden ölen tüm bebeklerin ve Hz. İsa’dan önce ölen erdemli insanların ruhlarının tutulduğu, cennetle cehennem arasında yer alan sonsuz bir boşluk olduğuna inanılan limbo konusundaki tartışmalar böylece son bulacak.

Uluslararası Teoloji Komisyonu’nun hazırladığı makalede, "Birçok faktörü göz önünde bulundurduk. Sonuçlar bize, vaftiz edilmeden ölen bebeklerin ruhlarının da kurtuluşa ereceği yönünde ciddi bir teolojik zemin sunuyor" dendi. AFP’ye konuşan üst düzey bir Vatikan yetkilisi de, "limbonun bir hurafe olduğu konusunda kesin kararı verdiklerini" vurgulayarak, "Tanrı’nın iradesini bilemeyiz ama bağışlayıcı olduğu muhakkaktır" dedi.

PAPALAR HİÇ İNANMAMIŞ

Papa 16’ncı Benedikt, henüz Kardinal Joseph Ratzinger olarak anıldığı 1984 yılından beri limbo inancı üzerinde çalışıyordu. Limboya "kişisel olarak" hiçbir zaman inanmadığını belirten Ratzinger, bu "hipotezin" kilise tarafından da resmen yalanlanması gerektiğini savunmuştu. Papa 2. John Paul de 1992’de yayınlanan "resmi kaideler" listesine bu kavramı almamıştı. Akademisyen kimliğiyle öne çıkan ilahiyatçı Ratzinger, Papa seçilir seçilmez harekete geçti. Uluslararası Teoloji Komisyonu, Kilise’nin resmi görüşlerini dile getirme yetkisine sahip olmasa da, Papa onayıyla yayınlanan makalenin limbo tartışmasını bitirdiği belirtildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title