Haberler

Biden duyurdu: İsrail'in İran'ı ne zaman ve nasıl vuracağını biliyorum

Güncelleme:
Abone Ol

İran'ın balistik füze saldırısının ardından İsrail'in nasıl bir misilleme yapacağı konusu gündemi meşgul ederken, Biden, İsrail'in saldırı planının detaylarına dair ipuçlarını verdi. Biden, İsrail'in İran'ı ne zaman ve nasıl vuracağını bildiğini ifade etti.

Tüm dünyanın gözü kulağı günlerdir Ortadoğu'da. İran'ın balistik füze saldırısının ardından İsrail'in nasıl bir misilleme yapacağı tüm odakları bölgeye çevirdi. Bugün ABD Başkanı Biden yaptığı açıklama ile İsrail'in misillemesinin nasıl ve ne zaman olacağını bildiğini duyurdu.

BIDEN: BİLİYORUM AMA SÖYLEMEYECEĞİM

CNN Türk ABD temsilcisi Yunus Paksoy'un aktardığına göre; ABD Başkanı Biden, İsrail'in misillemesi ile ilgili tüm gerçekleri biliyor. Başkan Biden bugün basın mensuplarına yaptığı açıklamada, " İsrail'in İran'ı ne zaman ve nasıl vuracağını biliyorum" dedi. Yaşanan bu gelişme İsrail'in İran'a yapacağı saldırıyla ilgili tüm detayların belirlendiği ve İsrail'in bunu ABD ile paylaştığı şeklinde yorumlandı.

ABD'DEN İSRAİL THAAD DESTEĞİ

ABD, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın "kesin ve ölümcül" olacağı konusunda uyardığı saldırı öncesinde İsrail'in savunmasını güçlendirmek için THAAD gelişmiş füze savunma sistemini konuşlandırmaya başladı.

İRAN'IN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI

İran Devrim Muhafızları Ordusu, 1 Ekim'de " İran'ın ulusal güvenliğini hedef alan İsrail'e" füze saldırısı düzenlendiğini bildirmişti. Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık düzenlendiği belirtilmişti. İran devlet televizyonu, daha sonra İsrail'e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu. Füzelerin fırlatılmasının ardından başta Tel Aviv olmak üzere ülke genelinde sirenler çalmıştı. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yayımladığı görüntülü açıklamada, füze saldırısıyla İran'ın "büyük bir hata yaptığını ve bedelini ödeyeceğini" söylemişti. İsrail merkezli Yedioth Ahronot gazetesinin İsrail Vergi Dairesinin verilerine dayandırdığı haberine göre, İran saldırısı İsrail'de 150 ila 200 milyon şekel aralığında hesaplanan bir tahribata yol açtı. İran'ın bu saldırısı, İsrail'e Nisan ayında füze ve insansız hava araçlarıyla yaptığı saldırının ardından ikinci saldırısı olmuştu.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Politika İsrail Dünya İran Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (19)

suskun çocuk null:

sen 5 dk önce ne dediğini hatirlamiyorsun cehennem odunu

Yanıtla11288
İbrahim Demirel:

Biz zamanında Kıbrıs’a girip, tüm dünyayı karşımıza alıp bir anda işi bitirmiştik. Ecevit, Erbakan ve sanırım Demirel de vardı büyük adamlarnış. Cumhuriyet tarihinin en korkak hükümeti ile karşı karşıyayız.

Yanıtla84146
karakartal35:

cumhuriyet tarihinin en güçlü ve cesur hükümeti.bu işler öyle olmuyor işte.herşeyin bir zamanı var

3527
cumali inan:

Ne yapalım. İsrail’e mi girelim akıldane bey

634
Selanikli vedat:

Bende senin sonunu biliyorum ama söylemeyeceğim az kaldı öğrenirsin !!! Sonsuzzzzzzzzzz bir sürpriz

Yanıtla10134
Kasım Ekşi:

Eminim İran da biliyordur.ortak fikirbirliği ile karar almışlardır.

Yanıtla1765
Emre null:

israil kesin saldıracak bence çünkü adamlar birkac kez saldırı iran karşılık vermedi bu da onların İranı kolay yenebilecekleri ulke olarak görmelerine neden oluyor ama iran israilu yerle bir edecek güce sahip sadece kararlı ve sürekli bir savaş yapmali suan ki gibi ayda yılda birkac füze atmakla değil

Yanıtla1255
Murat Celik:

kardeşim Ortadoğu'da savaşan Amerika İsrail sadece ittiğini yapıyor

226
Soykanlar:

Nolur söyle nolur şapşik. Adam bu.nak ve sözde ülke yönetiyor ya tövbe estağfurullah.

Yanıtla449
CEZA :

EE sen bilmeyecen de kim bilecek emri veren sensin .. Maloşş

Yanıtla349
Tüm 19 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title