Haberler

Bomba İddia! İsrail Yapımı İHA'lar Esad İçin Çalışıyor

Güncelleme:
Abone Ol

İsrail'in Rusya'ya sattığı belirtilen insansız hava aracının Suriye semalarındaki bir fotoğrafının sosyal medyaya yansıması tartışma konusu oldu.

İsrail üretimi İHA'ların Suriye üzerinde görüldüğü bir fotoğrafın yayılması sosyal medyada tartışmalara neden oldu. İsrail'in Yedioth Ahronoth gazetesi fotoğrafta görülen İHA'nın, İsrail Havacılık Sanayii (Israel Air Industries) tarafından Rusya'ya satılanla aynı model olduğuna dikkati çekerek, "Ruslar İsrail'den aldığı İHA'ları Esed rejimine yardım için Suriye'ye gönderiyor" diye yazdı.

"İSRAİL UÇAKLARININ ESAD'A YARDIM ETMESİ İRONİK BİR DURUM"

Gazete, "İsrail yapımı aracın muhaliflere karşı Esad rejimine yardım ediyor olması ironik bir durum" yorumunda bulundu.

İsrail, Suriye'de devam eden iç savaşta Esad'ı eleştirmekle birlikte rejimin en büyük destekçisi olan Rusya ile koordineli hareket etmeye özen gösteriyor.

Rusya ve İran'ın Suriye'ye gönderdiği gelişmiş silahların Hizbullah'ın eline geçmesinden duyduğu endişeyi sık sık dile getiren İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise dün yaptığı açıklamada, "İran'ın Suriye üzerinden Lübnan'daki Hizbullah'a gelişmiş silahlar göndermesine razı olmayız. Golan tepelerinde İsrail'e yönelik ikinci bir terör cephesi açılmasını da kabul etmeyiz. Bunlar İsrail'in kırmızı çizgileri olarak belirlenmiştir ve İsrail'in kırmızı çizgileri olarak kalmaya devam etmektedir" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: AA / Dünya

Yedioth Ahronoth İsrail Suriye Dünya Rusya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (6)

m ali:

ortodoğuyu karıştıran kazan kepçesinin israil olduğunu anlamak için daha 40 fırın ekmek yememiz gerekiyormuş inşaallah uyuyanlarda uyanır

Yanıtla1112
burhan:

esed kafiri müslüman öldürüyor israil teröristlerinin yardım etmesi şaşılacak birşey değil küfür tek millettir

Yanıtla126
x:

butun kafirler bir olmuslar da kimse bilmiyormus

Yanıtla89
KÜRDS:

HER TAŞIN ALTINDA İSRAİL.

Yanıtla29
Kendine iyi bakMobil-ANDROID:

düşürun gitsin

Yanıtla12
ucak:

Su amerikan rus ucaklari zagrov larla vurulamiyormu, pkk dan elegecen leri verin gitsin zaten envartel kayitlari yok

Yanıtla02
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title