Brezilya'da Ortaya Çıkan Bozuk Et Skandalı, Ülkeyi Krize Sürükleyebilir
Brezilya'daki bozuk et skandalının ardından konuşan Group Gordon CEO'su Michael Gordon, et ihracat rakamlarındaki ani düşüşün, ülkedeki krizin göstergesi olduğunu söyledi.
Sao Brezilya'da ortaya çıkan bozuk et skandalının ardından, ülkenin et ihracatı dibe vurdu.
SKANDALIN ARDINDAN ET İHRACAT ORANLARI DÜŞTÜ
Brezilya Tarım Bakanı Blairo Maggi, dün Senato'da yaptığı konuşmada ülkenin mart ayında günlük ortalama et ihracatının 60 milyon dolar olduğunu ancak bu rakamın skandalın patlak vermesinin ardından salı günü 74 bin dolara düştüğünü ifade etti.
''BİR SORUNLA KARŞILAŞILIRSA ETLER GERİ ÇEKİLECEK''
Maggi, kamuoyuna etin güvenli olduğunun bilgisini verirken, devam eden testlerde herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda söz konusu etlerin geri çekileceğini söyledi.
''HÜKÜMETİN DURUMU HAFİFE ALMAMASI GEREKİR''
Group Gordon adlı insan kaynakları firmasının CEO'su Michael Gordon, ihracat rakamlarındaki ani düşüşün ülkedeki krizin bir göstergesi olduğunu ve hükümetin bu durumu hafife almaması gerektiğini dile getirdi.
''DURUMA SİSTEMATİK MÜDAHALE GEREKİYOR''
Gordon, "Bu duruma bir avuç kötü aktör sebep olsa da, bu mevzu ülkedeki tüm et üretimi kültürünü karalıyor. İşte bu yüzden duruma sistematik müdahale gerekiyor." dedi.
AB, 8 ÜLKEDEN DONDURULMUŞ ET İTHALATINI GEÇİCİ OLARAK DURDURMUŞTU
Brezilya federal polisinin geçen hafta bozuk et operasyonu başlatması üzerine Avrupa Birliği, Çin ve Şili'nin ardından Hong Kong, Japonya, İsviçre, Meksika, Jamaika ve Güney Afrika, ülkeden donmuş et ithalatını geçici olarak durdurduğunu açıklamıştı.
3 FİRMAYA ÜRETİM YASAĞI GETİRİLMİŞTİ
Dünyanın en büyük et ihracatçılarından Brezilya'da bozuk etlerin son kullanma tarihlerinde hile yapma, etlere kimyasal madde ve su karıştırma iddiasıyla 21 et üreticisi firma soruşturulurken, 3 firmaya üretim yasağı getirilmişti.