Haberler

Yalnızlığın bu kadarı! Bu 5 köyde yalnızca 1'er kişi yaşıyor

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'nin nüfus istatistikleri açıklandı. Buna göre, ülke nüfusu 2024'te bir önceki yıla kıyasla 292 bin 567 kişi artarak 85 milyon 664 bin 944 kişi oldu. En fazla nüfuslu il 15.7 milyonu aşkın nüfusuyla İstanbul olarak belirlendi. En düşük nüfuslu ilçe Konya Yalıhüyük olurken, Türkiye'nin 5 köyünde yalnızca 1'er kişinin yaşadığı kayıtlara geçti.

Türkiye'de nüfusun yüzde 6,6'sı belde ve köylerde ikamet ederken, 5 köyde sadece kayıtlı birer kişinin yaşadığı belirlendi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, ülke nüfusu 2024'te bir önceki yıla kıyasla 292 bin 567 kişi artarak 85 milyon 664 bin 944 kişi oldu.

Bu 5 köyde yalnızca 1'er kişi yaşıyor!

NÜFUSUN SADECE YÜZDE 6,6'SI BELDE VE KÖYLERDE YAŞIYOR

İl ve ilçe merkezlerinde ikamet eden kişi sayısı 80 milyon 7 bin 258 olarak kayıtlara geçti. Toplam nüfus içinde il ve ilçe merkezlerinde ikamet edenlerin oranı yüzde 93,4'e yükselirken, 30 büyükşehir dışındaki illerde yer alan belde ve köylerde yaşayanların oranı ise yüzde 7'den yüzde 6,6'ya düştü. Geçen yıl belde veya köylerde yaşayanların sayısı bir önceki yıla göre yaklaşık yüzde 5,3 azalışla 5 milyon 657 bin 686 kişi olarak belirlendi.

Bu 5 köyde yalnızca 1'er kişi yaşıyor!

57 KÖYDE 10 VEYA DAHA AZ KİŞİ YAŞIYOR

Türkiye genelinde 10 veya daha az kişinin ikamet ettiği köy sayısı 57 olarak tespit edilirken, 1000 veya daha fazla nüfusa sahip köy sayısı ise 480 olarak kayıtlara geçti. Adıyaman'ın merkez ilçesindeki Taşpınar, 7 bin 2 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en kalabalık köyü olarak dikkati çekti. Burayı, 6 bin 144 kişiyle Adıyaman'ın merkez ilçesindeki İpekli, 5 bin 881 kişiyle Osmaniye'nin merkez ilçesindeki Dereobası, 5 bin 766 kişiyle Uşak'ın merkez ilçesindeki Mende ve 5 bin 722 kişiyle Karabük'ün Safranbolu ilçesindeki Bostanbükü köyleri takip etti.

Bu 5 köyde yalnızca 1'er kişi yaşıyor!

5 KÖYDE TEK BAŞINA YAŞAM

TÜİK verileri, ülkedeki 5 köyde kayıtlı sadece birer kişinin yaşadığını ortaya koydu. Bu köyler, Şırnak'ın Güçlükonak ilçesine bağlı Ağaçyurdu, Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı Çattepe, Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Tarlabaşı, Bitlis'in merkez ilçesine bağlı Kayalıbağ ve Bingöl'ün Kiğı ilçesine bağlı Çomakköy oldu.

Bu 5 köyde yalnızca 1'er kişi yaşıyor!

Bingöl'ün Adaklı ilçesindeki Maltepe köyü iki ve Kütahya'nın Emet ilçesindeki Kalfalar köyü de üç kişilik nüfusuyla dikkati çekti. Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dilekli ile Bingöl'ün Yedisu ilçesindeki Akımlı köyleri 4'er, Şırnak'ın merkez ilçesindeki Kemerli ve Cevizdüzü köyleri, Siirt'in Eruh ilçesindeki Narlıdere ve Erzincan'ın Tercan ilçesindeki Topalhasan köyleri de 5'er kişinin yaşadığı yerler olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: AA / Dünya

Yalıhüyük İstanbul Türkiye Yaşam Dünya Konya Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

İbrahim Demirel:

2 saat önce Ankara Esenboğa havalimanına indim şu anda şehir içindeyim. İnsanlar, evler, arabalar üst üste yığılmış, araçla ilerliyoruz adım başı trafik, başıma ağrılar girdi. Almanya ile Türkiyeyi kıyaslamak baştan sona adaletsizlik olur lakin Almanya’nın 20de 1 olsak 50 yıl ileri gitmiş oluruz. Büyükşehirlerimiz yaşanılmayacak kadar stresli.

Yanıtla6105
Mustafa Karakose:

Sen ne arıyorsun orada

10
Emrah Doğan:

sen ne anlatıyon. köyle ne alakası var bu yorumun çapsız.

10
Teymur:

tek kalanlarda zaten o köylerin muhtarıdır maaş artı tabanca bevada

Yanıtla471
Yilmaz Dogan:

koylere internet Gaz tupu koye yeticek bir tarafa villa arsasi bir tarafa hayvancilik olsa sehirden koye goc baslar

Yanıtla360
dttqkrfxz4:

21. yüzyılda köyde hayat kalmadı rezillik diz boyu parası olan sakin hayat için köye bayılıyor köylü ışıl ışıl kent hayatına özlem duyuyor garip bir dünya be üstad

Yanıtla154
Kasım Ekşi:

21. yüzyıldayız,ülkemiz deprem ülkesi,başkent dahil bir çok köylerde evler çamurdan,bu bizi yıllardır kötü yönetenlerin ayıbı.

Yanıtla433
Hasan Kastamonulu:

Ey CeHaPe diyerek bu milleti kandıran zihniyet 45 senedir bu ülkeyi yönetmeye başladığından beri köyden şehire göç başladı. Köy Enstitüsünü Amerika'nın Marshall yardımları karşılığında kapatan Menderes. Dışa bağımlılığının temelini atmıştır. Ey CeHaPe hep senin yüzünden, çünkü sen de bu milleti kandıracak meziyet yok.

Yanıtla519
sade vatandaş:

seksenlere kadar köylerde yerleşim yoğundu ne olduysa ondan sonra oldu insanları köylerde tutup istihdam edecek politikalar üretilemedi onu bırakın mevcut çifftçiler adeta ayak takımı muamelesi görüyor Atatürk köylü milletin efendisidir demişti çünki o yokluk ve kıtlığı görmüştü köylünün önemini çok iyi biliyordu

Yanıtla418
bekir yapici:

ister kabul edin ister etmeyin o köylerin yanlis degil bilerek istiyerek bilincli sekilde bosaltildigina inaniyorum, ben almanyada yasiyorum her yil essiz deniz ve güzellige sahip saroz körfezi civarinda olan beldeme izine gelirdim, kahvede bile bir nese vardi önce belediyeyi kapatildi 30 km uzaktaki belediyenin mahallesi yapildi tabi hizmet yok havancilik tarim bitti okullar kapatildi köylü tasima parasi vermemek icin geliboluya kesana göctü esnaf kapatti artik mecburen 3-5 emekli aile yasiyor

Yanıtla117
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title