Haberler

"Çanakkale 1915" KKTC'de

Güncelleme:
Abone Ol

Yazar Turgut Özakman'ın Diriliş Çanakkale 1915 adlı eserinden uyarlanan Çanakkale 1915 filmi KKTC'de gösterime girdi.

Yazar Turgut Özakman'ın Diriliş Çanakkale 1915 adlı eserinden uyarlanan ve Yeşim Sezgin'in yönettiği "Çanakkale 1915" filmi KKTC'de gösterime girdi. Film, Sinan Çetin'in ilgi görmeyen "Çanakkale Çocukları" isimli belgesel filmine kıyasla daha fazla seyirciyi sinema salonlarına çekmeyi başardı.

KKTC'de en geniş sinema ağına sahip Lemar Grubu'nun sinemalar müdürü İbrahim Nuralış, "Çanakkaleleri konuşmaya gerek var mı bilmiyorum ama iki filmi de seyirci beklenenin altında buldu, özelikle 'Çanakkale Çocukları' çok az ilgi gördü" dedi. Nuralış, Türkiye'de olduğu gibi Kıbrıs'ta da insanların belgesel filmlere karşı daha az alaka duyduklarına dikkat çekerek bunun sadece iki ülkede değil aslında diğer dünya ülkelerinde de aşağı yukarı aynı olduğunu ifade etti. Gişe rakamlarına bakıldığında belgesel olmayan filmlerin daha çok seyirciyi sinemaya çektiğine temas ederek, "Çanakkale Çocukları' belgesel tarzında yapılmış bir filmdi, maalesef seyirci ile bütünleşemedi. 'Çanakkale 1915' ise ona göre biraz ileride bir film bana göre. Gişeye baktığımızda Türkiye'de ve Kıbrıs'ta 'Çanakkale 1915' seyircisi daha fazla" dedi. Çanakkale ile alakalı filmlerin seyredilmeye değer olduğunu ve yakında yeni Çanakkale filmlerinin geleceğini ifade eden Nuralış, "Önümüzdeki Mayıs 2013'te bir Çanakkale filmi daha geliyor. İnşallah film tarzında yapılır, insanların tercihi bu yönde en azından" diye konuştu. - LEFKOŞA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Turgut Özakman Yeşim Sezgin Çanakkale Kıbrıs Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title