Haberler

Çıplak Ayaklı Diva'nın Çok Özel Hayranı

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul'daki Afrika Zirvesi'ne Katılan Konuk Heyetlerle Gerçekleştirdiği Görüşmeler Sırasında Müzikle İlgili Şimdiye Kadar Bilinmeyen Bir Tutkusunu Açıkladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İstanbul’daki Afrika Zirvesi’ne katılan konuk heyetlerle gerçekleştirdiği görüşmeler sırasında müzikle ilgili şimdiye kadar bilinmeyen bir tutkusunu açıkladı.

Gül’ün, zirveye katılan Kuzey Batı Afrika açıklarındaki adalar ülkesi Cape Verde’nin (Yeşilburun) heyet başkanı olan BM Daimi Temsilcisi Antonio Pedrolima ile görüşmesinde son derece ilginç bir sohbet yaşandı. Gül, sözü bir anda bu ülkenin dünyaca ünlü folk şarkıcısı Cesaria Evora’ya getirdi. Gül, Evora’nın Türkiye’de çok büyük bir hayran kitlesi olduğunu, kendisinin de severek dinlediğini söyleyerek, sanatçının İstanbul’da konserler verdiğini anlattı. Gül’ün bu sözleri karşısında çok duygulanan Pedrolima, "Evora, ülkemizin dünyadaki en önemli kültür elçisidir. Ülkenizde de sevilmesinden mutluluk duydum" dedi.

Yoksullara destek için

Cesaria Evora "Aç insanlarla, dünyanın fakir halklarıyla dayanışma içinde olmak amacıyla" sahneye gösterişli ayakkabılar yerine çıplak ayakla çıkmayı tercih ediyor. Evora 2003 yılında Güncel Dünya Müziği kategorisinde "Aşkın Sesi (Voz d’amor)" adlı albümüyle Grammy ödülüne layık görüldü. "Çıplak ayaklı diva" olarak anılan sanatçıya ülkesi Cape Verde "Kültür Elçisi" ünvanını verdi. Evora’nın şarkıları, Portekiz Fado’larından Küba ve Afrika müziklerine uzanan geniş bir yelpazeyi yansıtıyor.

Toruna imzalı fotoğraf

Gül’ün Mauritius Adaları’nın Başbakan Yardımcısı Ahmed Rashid Beebeejaun ile görüşmesinde de ilginç bir olay yaşandı. Beebeejaun, Gül’e "Sizden bir ricam olacak" diyerek şunları anlattı: "Bir gün havaalanında torunumla beraberdik. O sırada Nelson Mandela bekleme salonuna girdi. Torunum kendisinden imzalı bir resim aldı. Bundan sonra görüştüğüm her liderden torunum için imzalı bir resim istiyorum. Sizden de alabilirsem sevinirim." Gül de toruna imzalı bir fotoğrafını gönderdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title