Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz hazırız" dedi, Esad cephesinden yanıt geldi

Güncelleme:
Abone Ol

ABD ziyareti öncesi Suriye ile normalleşme adımları konusunda Beşar Esad'a mesaj gönderen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız" demişti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Esad'ın Baş Danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye'nin Suriye'deki askerlerini geri çekme konusunu görüşmeyi reddetmesi nedeniyle Türk tarafıyla masaya oturmayacaklarını ifade etti.

Suriye'yle ilişkileri normalleştirme çabaları Türkiye'de gündemdeki yerini korurken Suriye lideri Beşar Esad'ın Baş Danışmanı Buseyna Şaban, Türkiye'yle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı.

ERDOĞAN "BİZ HAZIRIZ" DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye gitmeden önce Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Suriye dışında milyonlarca insan vatanlarına dönmek için bekliyor. Biz bu konuda çağrımızı yaptık. Türkiye ile Suriye arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için Beşar Esad ile görüşme irademizi de ortaya koyduk. Biz şimdi karşı taraftan cevap bekliyoruz. Biz buna hazırız. Halkı Müslüman iki ülke olarak bu birlikteliği bir an önce gerçekleştirelim istiyoruz. İki ülke ilişkilerinde yeni bir dönemde böylesi bir görüşme neticesinde başlar diye inanıyorum" demişti.

SURİYE KANADINDAN YANIT GELDİ

Erdoğan'ın açıklaması sonrası gözlerin çevrildiği Suriye kanadından dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Umman'ı ziyaret eden Buseyna Şaban, bölgesel gelişmeleri ele aldığı konuşmasında Türkiye'yle ilişkilere de değindi.

MASAYA OTURMAK İSTEMİYORLAR

Türkiye'nin Suriye'deki askerlerini geri çekme konusunu görüşmeyi reddetmesi nedeniyle Türk tarafıyla masaya oturmayacaklarını söyleyen Şaban, Türkiye'nin Şam'la yakınlaşma konusunu kendi çıkarlarına kullandığını savunarak "Türkiye topraklarımızın bir kısmını işgal ediyor ve tehlikeli bir Türkleştirme politikası uyguluyorlar" iddiasında bulundu.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Dünya

Uluslararası İlişkiler Beşşar Esed Politika Türkiye Güncel Suriye Suriye Dünya Suriye Uluslararası İlişkiler Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (76)

İbrahim Demirel:

Türkiye’nin Suriye de bulunması Suriye için tehdit değil, güvencedir. Amerika, Almanya, İsrail, Fransa ve İngiltere’ye Uşak olmuşsunuz. Bunlara acımak aptallık ama acımazsan da olmuyor.

Yanıtla101444
Sezgin Sezgin:

Aynı durumda sen Türkiye olsaydı..Sen Suriye askerlerinin Türkiye de durmasını ister miydin

5352
Sezgin Sezgin:

Sen ister miydin Türkiye de başka ülkenin askerini...adam haklı

5346
kadir köseoğlu:

sezgin sezgin: kafanız bu kadar çalışıyor işte, biz suriye de sınırımızı korumak için varız, suriye abd rus fransız ingiliz askerine ses çıkarmıyor ama suriye vatandaşına kucak açan ve sınırını korumak için orada asker bulunduran Türkiye ye askerini çek diyor, senin gibi kriptolarda adam haklı diyip içeriden destek veriyor.

2474
Fasih Fatih DEMİRTAŞ:

Sezgin efendi, adın Sezgin ama sen hala bir şeyleri sezememişsin. Türkiye yanı başında kukla devlet veya onun figüranlarını istemiyor. PKK kime hizmet ediyor? İsrail'e, ABD'ye, Almanya'ya, Fransa'ya... sen yanı başında senin aleyhine çalışan bir komşu ister misin? Suriye zaten ezelden beri komşumuz ama içindeki sorunları sırf koltuk uğruna babası zamanından beri çözemeyen ve git gide başka ülkelerin maşası haline gelmiş olan bir komşu. Türkiye sıkıntı çıkaracak sorunlu komşu istemiyor.

1539
SMMM:

EĞER SURİYEDEN ASKERİLERİ ÇEKERSEK TÜM HERŞEY BOŞA GİDER İSRAİL DİBİNE KADAR ÜS KURAR

Yanıtla80433
kadir köseoğlu:

işte meselenin özü

11
Yücel AtaBir:

İsraile destek verin esaddan iyidir

Yanıtla29790
Emin Tas:

Anana destek ver

1241
Cihans:

bence hakli bir yorum

238
Tüm 76 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title