Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Haniye suikastına yönelik ilk açıklama: Kalleş suikastı şiddetle lanetliyorum

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Haniye suikastına yönelik ilk açıklama geldi. "Kardeşim İsmail Heniye'ye Allah'tan rahmet diliyorum" diyen Erdoğan, Tahran'da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınayıp lanetlediğini ifade etti. Erdoğan, siyonist barbarlığın bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacağının altını çizerek, "Başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti'nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye'ye yönelik Tahran'da gerçekleştirilen kalleş suikastı şiddetle kınayarak lanetledi. İsmail Haniye için "Kardeşim" ifadesini kullanan Erdoğan, başsağlığı dileğinde bulundu.

"SİYONİST BARBARLIK EMELLERİNE ULAŞAMAYACAK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin öldürülmesiyle ilgili sosyal medya hesabından paylaşım yaparak İsrail'e sert tepki gösterdi. "Bu suikast; Filistin Davasını, Gazze'nin şanlı direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin haklı mücadelesini akamete uğratmaya, Filistinlilerin moralini bozmaya, onları sindirmeye yönelik bir alçaklıktır" sözlerini kullanan Erdoğan, siyonist barbarlığın bugüne kadar olduğu gibi emellerine yine ulaşamayacağını kaydetti.

Erdoğan, "Daha önce Şeyh Ahmed Yasin'e, Abdülaziz El Rantisi'ye ve daha pek çok Gazzeli siyasi isme yapılan menfur saldırıların amacı ne ise, İsmail Heniye kardeşime yönelik düzenlenen suikastın amacı da odur" dedi.

"İSRAİL'İN ESTİRDİĞİ TERÖR SON BULACAK, DÜNYA HUZURA KAVUŞACAK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında, "İslam dünyasının daha güçlü duruşu ve insanlığın ittifakıyla inşallah Gazze'deki zulüm ve soykırım başta olmak üzere İsrail'in coğrafyamızda estirdiği terör mutlaka son bulacak, bölgemiz ve dünyamız huzura kavuşacaktır. Bunun için Türkiye olarak bütün yolları denemeye, bütün kapıları zorlamaya ve Filistinli kardeşlerimizi tüm imkanlarımızla, tüm gücümüzle desteklemeye devam edeceğiz. 1967 sınırları temelinde, başkenti Doğu Kudüs olan, özgür, egemen ve bağımsız Filistin Devleti'nin tesisi için çalışmayı sürdüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

Haniye için "Kardeşim" lafını kullanan Erdoğan, acılı ailesine sabır dileyerek Gazze ve Filistin başta olmak üzere İslam alemine başsağlığı dileklerini iletti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Doğu Kudüs Politika Filistin Tahran Güncel Dünya Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (36)

Ertogan 49:

Bir hafta yas

Yanıtla5388
YalancıSavar:

Zalimlere karşı savaşırken öldürülen için üzülürüm. çocuk bebek katillerine karşı savaşıyordu bu adam

25132
JY:

BENDE BİR HAFTA PARTY

4716
Dağıstan:

Çok olurç Bir ay yeterli..

20
Süleyman Şanalır:

Tepki gerçekten çok sert olmuş israilliler evlerinden çıkamıyorlar korkudan.

Yanıtla2181
Türk Vatandaşı:

Ben israilde yasiyan bir turk vatandasiyim kimse korkup saklanmiyo herkez normal hayatinda alt tarafi kendi halkini atesa atip kendi eglenen bi terorist

3621
Alparslan Türkdoğan:

Türk Vatandaşı: Süleyman Şanalır, ironi yapıyor. Sen orada yaşamaya devam et.

821
Sefa:

alpi seni sahiplenen olmadı zaar. tasmasız gezme. mikee biri

178
Alparslan Türkdoğan:

Sefa, bugün yas tutuyorum, sana verecek cevabım yok.

78
Sefa:

alpi sülalen i...

73
Tüm 36 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title