Haberler

Cumhurbaşkanı Gül, Dam Meydanındaki Ulusal Anıta Çelenk Bıraktı

Abone Ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından karşılanmasının ardından Amsterdam'ın Dam Meydanındaki Ulusal Anıta çelenk bıraktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hollanda Kraliçesi Beatrix tarafından karşılanmasının ardından Amsterdam'ın Dam Meydanındaki Ulusal Anıta çelenk bıraktı.

İki ülke milli marşlarının söylenmesinin ardından tören kıtasını selamlayan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İkinci Dünya Savaşında ölenlerin anısına Dam Meydanında dikilen Ulusal Anıta çelenk bıraktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve eşi Hayrunnissa Gül'e, Amsterdam'daki Ulusal Anıta çelenk bırakma töreninde Hollanda Başbakanı Mark Rutte, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Amsterdam Belediye Başkanı Eberhard Van der Laan, Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan ve iki

ülkeden üst düzey heyet eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Gül, öğleden sonraki temasları kapsamında Amsterdam Müzesi'ne geçerek "Amsterdam-İstanbul: Levanten Ticaret Odası" sergisinin açılış törenine katılacak. Hollandalı üst düzey şirketlerin CEO'larıyla bir araya gelecek olan Gül, daha sonra Türkiye-Hollanda İş Forumu toplantısına katılacak. Gül ve eşi Hayrunnisa hanım akşam saatlerinde Kraliçe Beatrix tarafından onurlarına verilecek akşam yemeğine katılacak. - AMSTERDAM

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Abdullah Gül Amsterdam Hollanda Beatrix Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title