Haberler

    Danimarka gazetesinin virüslü Çin bayrağı karikatürü Pekin'i kızdırdı

    Abone Ol

    Çin, koronavirüs salgınıyla ilgili karitatüründen dolayı Danimarka gazetesinden özür dilemesini istedi. 2005'te Hz Muhammed karikatürleriyle tepki çeken Jyllands-Posten adlı gazete, Çin'in bayrağındaki yıldızlar yerine virüs görsellerini kullandığı bir karikatüre yer verdi.

    Çin, koronavirüs salgınıyla ilgili karitatüründen dolayı Danimarka gazetesinden özür dilemesini istedi. 2005'te Hz Muhammed karikatürleriyle tepki çeken Jyllands-Posten adlı gazete, Çin'in bayrağındaki yıldızlar yerine virüs görsellerini kullandığı bir karikatüre yer verdi. Çin büyükelçiliğinden yapılan açıklamada, pazartesi günü yayımlanan karikatürün Çin için hakaret anlamına geldiği ifade edildi.

    Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Jacob Nybroe, karikatürün amacının Çin ile alay etmek ya da küçük düşürmek olmadığını söyledi. "Yanlış olduğunu düşünmediğimiz şey için özür dilemeyeceğiz" diyen Nybroe, sorunuun iki farklı kültürel bakıştan kaynaklandığını savundu.

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Çin Halk Cumhuriyeti Danimarka Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title