Haberler

Davutoğlu Büyükelçilerle Toplandı

Abone Ol

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın Ankara Büyükelçileriyle Görüştü.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa'nın Ankara büyükelçileriyle görüşerek, İran'ın nükleer enerji dosyası ve İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilerine saldırısını ele aldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, İngiltere Büyükelçisi David Reddaway, Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz ve Fransa Büyükelçisi Bernard Emie ile bakanlıkta görüşen Davutoğlu, İran'ın nükleer enerji dosyası ve İsrail'in yardım gemilerine saldırısı konularındaki Türkiye'nin görüşlerini aktardı.

Görüşmede, İran'ın nükleer enerji dosyası hakkında BM Güvenlik Konseyinin yaptırım kararı sonrasındaki dönemde diplomatik sürecin ilerletilmesi konusunda atılabilecek adımlar ele alınırken, İsrail'in saldırısına ilişkin olarak da kurulması öngörülen uluslararası bağımsız araştırma komisyonu da dahil olmak üzere, bu konuda Ankara'nın beklentileri dile getirildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title