Haberler

Değişime Adım Adım

Güncelleme:
Abone Ol

Mısır'da Müslüman Kardeşler Yarım Yüzyıl Sonra Siyaset Sahnesinde

Mısır'da Mübarek karşıtı gösterilerin 13. gününde, en önemli muhalif güç Müslüman Kardeşler, ülkedeki siyasi krizin aşılması için iktidar ile ilk kez aynı masaya oturdu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Ömer Süleyman'ın yönlendirdiği görüşmelere, siyasi yasaklı Müslüman Kardeşler'in yanı sıra, laik muhalefet partiler, bağımsız siyasetçiler ile Muhammed El Baradey'in temsilcileri de katılıyor. Mısır'da bugünkü görüşmeyle, 50 yıl sonra ilk kez iktidar, Müslüman Kardeşler ile masaya oturmuş oldu.

Bu arada, Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, ülkedeki diyaloğa Müslüman Kardeşler hareketinin katılmasını desteklediğini belirtti.

Eleştirilerin odağındaki Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ise, dışardan gelen tüm çağrılara karşın henüz istifa sinyali vermedi.

İktidardaki Ulusal Demokratik Parti'nin Genel Sekreteri ve 6 kişilik Yönetim Komitesi istifa ederken, Mübarek parti liderliği görevini koruyor. İstifa edenler arasında Hüsnü Mübarek'in oğlu Cemal de vardı. Partinin yeni genel sekreteri ise Doktor Hüssam Bedrevi oldu.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Güncel Dünya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title