Haberler

Diş ağrısı sebebiyle 14 yaşında uyuyan genç kız, 32 yıl sonra uyandı

Güncelleme:
Abone Ol

İsveçli Karolina Olsson, 14 yaşında uykuya dalıp 46 yaşında uyanarak 'uyuyan güzel' olarak tanındı. 1876'da diş ağrısı sebebiyle yatağa yatırılan Karolina, tam 32 yıl sonra, 1908'de uyanabildi. Bu süre zarfında birçok doktor tarafından incelendi ancak uyandırılamadı. Uyandığında ise 32 yıllık süreci hatırlamadığı ve kardeşlerini tanımadığı belirtildi. Uyandıktan sonra Karolina 42 yıl daha yaşadı ve 1950'de hayata gözlerini yumdu. Hikayesi hala gizem ve merakla çevrili.

İsveçli Karolina Olsson, gerçek hayattaki 'uyuyan güzel' olarak tanındı. Hikayeye göre, 14 yaşında uykuya dalan Karolina, 46 yaşında uyandı.

Karolina, 29 Ekim 1861'de beş kardeşin tek kız çocuğu olarak dünyaya geldi. 14 yaşına kadar normal bir hayat sürdü. Ancak 1876'da bir gün eve şişmiş yüzü ve dayanılmaz bir diş ağrısıyla döndü. Ailesine buz tutmuş bir nehri geçerken kaydığını söyledi. Ağrı dayanılmaz hale gelince ailesi onu yatağa yatırdı. Bilmiyorlardı ki, Karolina 1908'e kadar uyanmayacaktı.

Başlangıçta endişeli ailesi ve komşuları bir doktor çağıracak parayı topladı, ancak Karolina'yı uyandıramayınca düzenli kontroller yapmakla yetindiler.

Zamanla, Karolina'nın durumu değişmedi. Hastaneye götürülüp uyandırmak için vücudundan elektrik geçirildiğinde bile durum aynıydı. Çeşitli alanlardaki doktorlar, bilinen uyku bozukluklarına uymayan bu durumu açıklayamadı.

Karolina'nın annesi yıllar boyunca ona bakmaya devam etti, uyurken süt içirdiği söylenir. Annesi 1905'te vefat edince Karolina'ya bakmak için bir hizmetçi tutuldu.

Üç yıl sonra, hizmetçi Karolina'nın odasından garip sesler duydu. Yukarı koştuklarında, artık 46 yaşında olan kadını odada sendeleyerek dolaşırken ve ağlarken buldular. Karolina'nın uyuduğu 32 yılı hatırlamadığı ve artık kardeşlerini tanımadığı söylenir.

İlginç bir şekilde, Karolina yatay geçirdiği yıllardan fazla etkilenmemişti. Birkaç hafta içinde gücünü ve konuşma yeteneğini geri kazandı. Bu durum, bazılarının Karolina'nın gerçekten uyuyup uyumadığını veya tüm olayın, her ne sebepten olursa olsun, Karolina'yı dünyayla etkileşimden korumak için düzenlenmiş karmaşık bir oyun olup olmadığını sorgulamasına yol açtı.

İsveçli psikiyatrist Harald Fröderström, Karolina'nın travmatik bir olay sonucu bir tür psikoz yaşamış olabileceğine inandığını belirtti, ancak hikayesi hala gizem ve merakla çevrili.

Uyandıktan sonra Karolina 42 yıl daha yaşadı ve 1950'de hayata gözlerini yumdu.

Diş ağrısı sebebiyle 14 yaşında uyuyan genç kız, 32 yıl sonra uyandı

Diş ağrısı sebebiyle 14 yaşında uyuyan genç kız, 32 yıl sonra uyandı

Haberler.com / Abdullah Teymur - Dünya

Sağlık Yaşam Dünya Ağrı Sağlık Yaşam Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (15)

İsmet Yildirim:

Bizde 20 yıldır uyuyoz nolmuşki??

Yanıtla47179
osman Nat:

Wrooong… 100 yıldır uyuyoruz olacaktı doğrusu…

00
YalancıSavar:

Karnını Rüyasında mı doyurmuş?

Yanıtla2794
Yusuf ODEMIS:

:D

01
SMMM:

Diş ağrısı geçmiş mi?

Yanıtla3108
1gerceklerinsesi:

La bi si demezler mi adama?

Yanıtla649
Huso Musu:

hangi masaldan uyarlamaydı ?yalanınızı seveyim...

Yanıtla549
Murat Celik:

annesi süt içirerek doyurmuş

Yanıtla334
Abdullah null:

palavralarda bugün..

Yanıtla234
Asil Türk:

Astraal Seyahat.

Yanıtla721
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title