Haberler

Haniye'nin öldürülmesinin ardından Türkiye'den ilk açıklama: Bu alçak suikastı lanetliyoruz

Güncelleme:
Abone Ol

Dışişleri Bakanlığı, Hamas lideri İsmail Haniye'nin Tahran'da öldürülmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada "Bu alçak suikastı lanetliyoruz. Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır" ifadeleri yer aldı.

Hamas lideri İsmail Haniye, İran'ın başkenti Tahran'da kaldığı konutunda uğradığı saldırıda öldürüldü. Dışişleri Bakanlığı, Haniye'ye düzenlenen suikast hakkında yazılı açıklama yaptı.

"NETANYAHU HÜKÜMETİ BARIŞA ERİŞME NİYETİNDE DEĞİL"

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Netanyahu Hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığının bir kez daha gözler önüne serildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir." sözleri yer aldı.

TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ'TAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş'ta sosyal medya hesabından suikasta ilişkin bir paylaşımda bulundu. Haniye için, "İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Rabbim onu da şehidlikle mükâfatlandırdı" diyen Kurtulmuş, "Tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum." dedi.

Haniye'nin öldürülmesinin ardından Türkiye'den ilk açıklama: Bu alçak suikastı lanetliyoruz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'un paylaşımı şu şekilde;

"Onlar, başlarına bir musibet geldiğinde, 'Doğrusu biz Allah'a aidiz ve kuşkusuz O'na döneceğiz' derler."

Gazze'nin şehidler kervanına bir büyük mücahid daha katıldı. Filistin davasının siyasi lideri, ailesinden onlarca şehid vermiş İsmail Heniyye kardeşimiz insanlık düşmanı, katliamcı siyonist İsrail yönetiminin alçakça saldırısıyla şehid edildi. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum, makamı âli, mekânı cennet olsun.

İnandığı gibi yaşadı, yaşadığı gibi öldü. Filistin davasına adadığı ömür, verdiği mücadele nesillere örnek oldu. Çocuklarının ve torunlarının şehadeti ardından gösterdiği vakur duruşu ve sarsılmaz inancı karşısında Rabbim onu da şehidlikle mükâfatlandırdı.

Merhum Aliya İzzetbegoviç'in dediği gibi; "Bizi toprağa gömdüler fakat tohum olduğumuzu bilmiyorlardı."

Tüm Filistin halkına ve Özgür Filistin davasına gönül vermiş insanlara sabır ve başsağlığı diliyorum.

AK PARTİ'DEN SALDIRIYA LANET MESAJI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Ömer Çelik ise saldırıyı lanetleyerek taziye dileklerini iletti.

Çelik, paylaşımında "Filistin davasının önde gelen isimlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen siyonist bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Haniye, Filistin halkı ve vatanı için mücadele ederken katillerin saldırısı sonucunda şehit oldu. Bu suikast Netanyahu Hükümetinin bir soykırım ve katliam şebekesi olduğunu bir kere daha gösterdi.. Kardeş Filistin halkının haklı davası er ya da geç bu katilleri yenecektir..." ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Dışişleri Bakanlığı İsmail Haniye Politika Türkiye Tahran Güncel Dünya Gazze Hamas Politika Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (7)

Sempatik0037 Ben:

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olur inşallah

Yanıtla992
Hikmet Bal:

Allah rahmet eylesin şehitlik mertebesine ulaşsın inşallah

Yanıtla849
Mustafa Okumuş:

cesur adamdı, güçlü adamdı. mekânı cennet olsun inşallah

Yanıtla521
VEFA:

Osmanlı ya sımsıkı tutunmadınız. Sonradan hiç huzur bulamayınca, Osmanlı yı mumla aradınız. Bu da Yaradan'ın takdiridir!...

Yanıtla310
Doğrucu:

Hangi osman ingilterede naşları diken osmanmı :))

20
Ömer Tokgöz:

Kınama ülkeleri yine ekran başında

Yanıtla06
Spartacüs MartinLuther:

Selonun kankisi Haniye

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title