Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Güncelleme:
Abone Ol

Seyahat ve işçi vizesiyle Suudi Arabistan'a giden Türk hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından şikayet edildiği öne sürüldü. Diyanet, olayı yalanlarken Suudi yönetim tarafından gözaltına alındığını iddia eden bir vatandaş Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi. "Halimizi görüyorsunuz." diyen vatandaş, "Bizi çöp gibi aldılar Sayın Cumhurbaşkanım." ifadelerini kullandı.

Seyahat, işçi ve ticari özellik taşıyan vizelerle Suudi Arabistan'a giden Türk hacı adaylarının Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Suudi Arabistan yönetimine şikayet edildiği iddia edildi.

OTELLERDE BULUNAN TÜRK VATANDAŞLARI GÖZALTINA ALINDI

Diyanet'in şikayeti sonrası harekete geçen Suudi yönetiminin Türk vatandaşlarını otellerde bularak 10 bin riyal (86 bin TL) ceza kestikten sonra sınır dışı edilmek üzere gözaltına aldığı öne sürüldü. Olayla ilgili bir hacı adayı ise video çekerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yardım istedi.

"BUNLARIN HAC VİZESİ YOK" İHBARI

Sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunan vatandaşın videosunu paylaşan gazeteci İsmail Saymaz, "Özel tur firmalarıyla hacca giden kimi vatandaşlar Diyanet'in 'Bunların hac vizesi yok' şeklindeki ihbar ve şikayeti üzerine Suudi Arabistan polisi tarafından otellerinden alınıp sınır dışı edilmek üzere gözaltında tutuluyor. Aileleri hacılara ulaşamıyor." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'DAN YARDIM İSTEDİ: BİZİ ÇÖP GİBİ ALDILAR

Gözaltında tutulan Türk vatandaşları arasından bir kadın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a otellerinin basıldığını belirterek şöyle seslendi: "Halimizi görüyorsunuz. Bize madem niye hac vizesi verildi? Bizi polisler aldığı gibi getirdi. Bizi çöp gibi aldılar Sayın Cumhurbaşkanım. Sizden yardım bekliyoruz. Acil yardım bekliyoruz."

DİYANET İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Söz konusu videodan önce ortaya atılan iddialar üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Başkanlığımızın 2024 Hac döneminde hac vizesi olmadan Suudi Arabistan'a gelen vatandaşlarımızı ilgili makamlara şikayet ettiği iddiası tamamen gerçek dışıdır." ifadelerine yer verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Diyanet İşleri Başkanlığı Suudi Arabistan 3-sayfa Dünya Dini Hac Dini 3.Sayfa Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (56)

Casus:

Sahtekarlıkla haca gidenlerden her şey beklenir!

Yanıtla414202
Fake You hard:

Haci olmanin kurali nedir hac topraklarina bir sekilde gitmek degil mi haci vizesi denen birsey mi var isteyen istedigi sekilde gider kimse karisamaz isinize bakin

104557
Ahmet Çakır:

adam hac görevine istediği gibi gidebilir.illa devletle gitmek zorunda değil.devlet insanların dini vecibelerine karışamaz.canları nasıl isterse öyme giderler.

50403
Yargı Dağıtır:

Adamın ismi fake you hard , birde fetva veriyor , ne hallere düştük

5674
XYZ:

Casus, dogru nicki bulmussun.

532
Erkan Arslan:

HACI ABLA ZATEN öyldiniz Bir AKKOYUN DüNYADA BiR CöPE BEDEL

Yanıtla230227
Mehmet Bilge:

Sende şifonla gidene…

4674
Selim Keskin:

bi de karakoyun var sen gibi

4467
yunus ceylan:

Ablacım senin o şekilde o durumda olmanı isteyenin atadığı ve kontrolü altında olduğu kurumdan dolayı siz o haldesiniz sen şimdi kimden yardım istedin ben onu çözemedim

Yanıtla88295
yasin yaşaran:

şikayet etmeseler bu durum olmayacaktı milyonlarca kişi ticari vize ile orada sadece bizim millet mi ????Hançerleyen bizden olmasa zoruma gitmez

04
Tüm 56 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title