Haberler

Dünyanın gözü bir anda buraya çevrildi, içeri girecekler! İşte uzayda görüntülenen ev

Güncelleme:
Abone Ol

Çin'in uzay araştırmaları için görevlendirdiği Yutu-2 isimli uzay aracı, Ay'ın uzak bir bölümünde "gizemli bir ev" görüntüledi. Küp şeklindeki yapının içinde ne olduğu henüz bilinmiyor. Ancak dünyanın gözü bir anda bu konuya çevrildi. Çin'in uzay çalışmalarını inceleyen gazeteci Andrew Jones, nesnenin yanına gidilip kontrol edileceğini belirtti.

Ay'ın uzak tarafında çalışmalarını sürdüren Çin'in uzay aracı Yutu-2, dünyanın gündemine oturan bir keşif gerçekleştirdi. Yutu-2, Ay'ın uzak tarafında "gizemli" olarak adlandırılan bir ev görüntüledi. Küp şeklindeki dairenin içinde ne olduğu ise henüz bilinmiyor.

"GİZEMLİ EV" DENİLDİ

Indepedent Türkçe'de yer alan habere göre Çin'in uzay çalışmalarını inceleyen gazeteci Andrew Jones dün yaptığı paylaşımda, nesneye "gizemli bir ev" dendiğini belirtti.

AY'IN UZAK TARAFINDAKİ İLK ARAÇ

Dünya'nın uydusuna 2019'da giden Yutu-2, Ay'ın uzak tarafındaki ilk uzay aracı unvanına sahip. Doğal uydu, "kütle çekim kilidi" ismi verilen bir durum nedeniyle Dünya'ya hep aynı yüzünü gösteriyor. Bu yüzden Dünya'ya bakmayan yüzüne "Ay'ın uzak tarafı" ismi veriliyor.

NESNEYE YAKLAŞACAKLAR

Gezgin, gizemli nesneye 80 metre uzaklıkta. ABD merkezli medya ve teknoloji sitesi CNET, bu mesafeden dolayı Yutu-2'nin nesneyi bulanık görüntülediğini yazdı. Jones, gelecek 2-3 Ay gününde Yutu-2'nin nesneye yaklaşarak kontrol edeceğini açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Bilim İnsanı Uzay Aracı Ay Güneş Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (16)

Mehmet Varnalı:

Uzayda bilinmez denilen canlılar var uçan daireler zaten gerçek abd nasa bunu bilip senelerce gizledi

Yanıtla52119
modapark boutique:

Bekar evidir o

18156
AJ B:

O yuzden mi NASA senelerce Uzay'a sinyal gonderiyor ki baska canlilar yakinimiz da yasiyor diye? NASA Amerikan hukumetine calisan fuze ve uydu yapicisi ve teknik calisanlari. NASA olmasa o uydular ne calisir nede bilgi verir.

01
mehmet Yılmaz:

evrende yalnız olduğumuzu düşünmek cehalettir

Yanıtla418
Sirket Kurkcuoglu:

Uzaylı dört mevsim denen hiç bir olayın yaşanmadığı Ay da neden çatılı bir barınak yapma ihtiyacı duysun ki akıl beyin denen hiç mi birşey yok sizde? Orada yaşayacak kadar dayanıklı bir bünyenin neden dört duvara ihtiyacı olabilir???

Yanıtla118
Murat Kılıç:

Toki yapmıştır

Yanıtla217
Hek Tor:

Bu Cinlilerin de hic bilgisi yok yahu, odun gibi adamlar... Sultan Abdülhamit Han interneti icat etmeden önce ayda bir mescid kurdurmustu, oraya gönderdigi imam ile ayna yoluyla haberlesme kesildigi icin düsünüp tasinip interneti de bulmustu. Cinliler Türkiye"ye gelsinler daha neler neler ögrenirler beyaaaa...

Yanıtla42
Mikail arman:

Boş gezen, uzayı seven arabacı tayfun dayının evidir :))

Yanıtla15
AJ B:

Aya kimse gitmedi ki ev olsun, hemde tek ev , inan insanlari kandirmak, ilgi cekmek icin ne ypacaklarini sasirdilar, atmosferin disina kimse cikmadi, Uzayda yasiyanlarda Ay' a geldiler ve tek katli bir gecekondu kurdular. Dunyalilarin atmosferin disina cikma teknolojisi yok ve gidip bakacaklar..KIRAYA MI TABII TUTACAKLAR ?

Yanıtla33
AJ B:

Cinli, Yutu-2 gezgini, daha fazla araştırma için nesneye yaklaşacak, Fakat bu2 yada 3 lunar gunu yani 2-3 ay gunu suresinde ne oldugunu bildirecek. Bence meteordur, Kaya parcasi,

Yanıtla13
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title