Haberler

Edi Rama Seçim Zaferini İlan Etti

Abone Ol

Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonu, sandıkların yüzde 20'sinin açıldığını, çıkan oylara göre Edi Rama'nın liderliğinde oluşturulan ve 40 siyasi partinin katıldığı 'Avrupalı Arnavutluk İttifakı' isimli sol koalisyonun Arnavutluk'taki genel...

Arnavutluk Merkez Seçim Komisyonu, sandıkların yüzde 20'sinin açıldığını, çıkan oylara göre Edi Rama'nın liderliğinde oluşturulan ve 40 siyasi partinin katıldığı 'Avrupalı Arnavutluk İttifakı' isimli sol koalisyonun Arnavutluk'taki genel seçimleri önde götürdüğünü ve tahminlerin Edi Rama'nın seçimleri kazandığı yönünde olduğunu bildirdi.

Merkez Seçim Komisyonunun verilerine göre Edi Rama sayılan oyların yüzde 52'sini almış durumda. Sali Berişa'nın başında bulunduğu 'İş, Refah ve Entegrasyon' koalisyonunun oy oranı ise şu ana kadar yüzde 36.9. Merkez Seçim Komisyonu'nun açıklamasından sonra, Edi Rama zaferini ilan etti. Akşam saatlerinde 'Avrupalı Arnavutluk İttifakı' koalisyonu Tiran'da büyük bir kutlama yapacak.

SALİ BERİŞA'DAN SEÇİMLERİ KAYBETİĞİNİ KABULENMESİ BEKLENİYOR

Daha önce iki kez seçimleri kazanan Sali Berişa seçim sonuçlarının gelmeye başlamasıyla hüsrana uğradı. Arnavutluk'ta Sali Berişa'nın seçimleri kaybettiğini açıklaması ve Edi Rama'ya tebriklerini iletmesi bekleniyor. Berişa'nın 8 yıllık iktidarının sona ermesi sonucu parti sempatizanlarının ülke genelinde olaylar çıkarabileceğinden korkuluyor. Güvenlik görevlileri, iki taraf sempatizanlarının arasında gerçekleşmesi muhtemel çatışmalar nedeniyle Arnavutluk genelinde sıkı güvenlik önlemleri almış durumda. Resmi sonuçların açıklanmasının bir haftayı bulacağı bildirildi. - Priştine

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Sali Berişa Arnavutluk Edi Rama Dünya Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title