Haberler

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşları içeriye sokmadılar

Güncelleme:
Abone Ol

Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri bu yıl geç saatlere kadar uzatılırken, önceki akşam Efes Antik Kenti'ndeki Celsus Kütüphanesi'ne girmek isteyen Türk vatandaşlar, Amerikan Wind Star Cruise Gemisi ziyaretçileri için düzenlenen yemek organizasyonu nedeniyle içeri alınmadı. Yuhalama ve ıslıklar eşliğinde organizasyona isyan eden Türk vatandaşların tepkisi üzerine turistler yemeği terk etti, masalar kaldırıldı ve ışıklar kapatıldı.

2024 yılı turizm sezonu kapsamında müze ve ören yerlerinin ziyaret saatleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geç saatlere kadar uzatılırken, Efes'in saat 00.00'a kadar, Aspendos, Patara, Side ve Hierapolis'in ise saat 23.00'e kadar ziyarete açık olduğu ifade edilmişti.

ABD'LİLERE ÖZEL YEMEK ORGANİZASYONU

Ancak dün akşam yaşanan bir olay büyük infiale sebep oldu. Efes Antik Kenti'ni ziyaret eden insanlar, Celsus Kütüphanesi'ne geldiklerinde bir barikat ile karşılaştı. Masaların kurulduğu antik kütüphanede Amerikan Wind Star Cruise Gemisi'nin ziyaretçilerine yemek organizasyonu düzenlediği anlaşıldı.

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşlarını içeriye sokmadılar

TURİSTLER ALANI TERK ETTİ, MASALAR KALDIRILDI

Türk vatandaşlar bu duruma tepki gösterdi. Yuhalamalar ve ıslıklar eşliğinde organizasyona isyan eden Türkler kütüphane alanına girmek istedi. Bunun üzerine yabancı turistler yemeği terk etti, organizasyon ekibi alandaki masaları kaldırdı ve kütüphanenin ışıkları da kapatıldı. Yaşananlar sosyal medyaya taşındı.

Efes Antik Kenti'nde özel davet skandalı! Türk vatandaşlarını içeriye sokmadılar

BAKANLIKTAN SES SEDA YOK

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan ise konuyla ilgili henüz bir açıklama yapıldı. Efes'teki bu özel organizasyonların 2017 yılından beri devam ettiği ve belirli zamanlarda Celsus Kütüphanesi'nin organizasyon davetlilerine ayrılarak halkın ziyaretine kapatıldığı öğrenildi.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Turizm Güncel Dünya Star Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (57)

Erol Birol :

Şimdi başlarlar abartmaya millet protesto etmek için ne neden arıyor. Kardeşim o sevmediğiniz turistler memlekete döviz bırakıyor. Şükredicegimize protesto ediyoruz. Anlamak mümkün değil.

Yanıtla57391
Nuri Aga:

Heee 1000 euroyla geliyorlar burada bozdurup 1 ay kalıyorlar. Senin gibilerde bakıyor bön bön...

55455
Yüksekten korkmayan kartal:

Döviz geliyor diye yani para karşılığı her türlü şeye razımı olalım.? Bunu yapan bir meslek grubu var ve o meslek gurubundan hiç iyi bahsedilmiyor??

10182
Hakan:

Biz senin gibi "Şükürü" paralı turistlere değil yalnız ve yalnız Allah'a ederiz.

3125
Ferruh Yilmaz:

Burda Türk Amerikan ayrımına gerek yok. Yönetmelik özel davetlere açıksa ve uygulanıyorsa uygulanır. Değilse sorgulanır. Herkesin birbirine saygılı olması gerekir.Cruse firmalarını tedirgin edersek bedeli mali açıdan büyük kayıp olur.

Yanıtla27277
Ozan Acar:

Yıllardır yabancı şirketlere bedel ödedik sanki bizmi para kazanıyoruz ya herseyimiz yabancı burada para harcayan yabancı aynı sekilde yabancı şirketlerle dışa gidiyor biz sadece köleliği yapıyoruz giden yabancı şirketler olsun biz gezmiyelim biz eglenmiyelim ekonomik iki turlude kötü yanı kötü olsunda biz gezip eğlenelim

11172
Nuri Aga:

Oğlum Ozaaan, koçum Ozaaan senin gezip eğlenmek neyine la. Senin yerine curiyeliler geziy, eğleniyyy, nargile içiyyy.

20124
VEFA:

@Nuri ağa O plajlarda yer bırakmayıp, nargile tüttüren, bön bön bakan keyfçi curiyelilerden plaja ailecek girecek ne yer kaldı, ne huzur kaldı memlekette, haklısın sonuna kadar. Neyine koçum Ozaaann senin tatil la.! ..

1099
Levent ÜSTEK:

Ferrocum. düşünsene Amerika'da böyle bir yere Amerikalılar sokmuyorsun nasıl ama

393
VEFA:

Amerikalılar fincanı taştan oyarlar türküsünü söyler herhalde...

351
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title