Haberler

El Kaide'ye Isı Desteği

Abone Ol

ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen, Pakistan İstihbarat Kuruluşu Isı İçindeki Bazı Unsurların İslamcı Terör Şebekesi El Kaide ve Taliban'a Destek Verdiğini Söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanı Amiral Mike Mullen, Pakistan istihbarat kuruluşu ISI içindeki bazı unsurların İslamcı terör şebekesi El Kaide ve Taliban’a destek verdiğini söyledi.

CNN’e konuşan Mullen, "Bunun kesin işaretleri var. Bu durumun değişmesi gerekiyor" dedi.

Amiral Mullen, ABD’nin Afganistan’a yönelik yeni stratejisinin önemli unsurunun "bölgesel yaklaşım" olduğunu, Hindistan ile paylaşılan Keşmir sınırında gerilimin azalmasıyla, Pakistan’ın daha fazla askeri Afgan sınırına kaydırabileceğini belirtti.

ISI’nın Taliban ile yakın bağları bulunduğu bir süredir ileri sürülüyor. 11 Eylül saldırılarından sonra, ABD, ISI’nın Taliban ve El Kaide ile bağlarını kesmesini istemişti. Yeni Delhi de, Mumbai saldırılarının ardında ISI’nın bulunduğunu öne sürmüştü.

’Pin-up’ Bin Ladin

Afganistan’da bir mağarayı basan İngiliz güçleri, üzerinde El Kaide lideri Usame bin Ladin ile Taliban lideri Molla Ömer’in resimlerinin bulunduğu bir takvim ele geçirdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title