Haberler

Elon Musk, deprem sonrası çağrılara kayıtsız kalamadı: Türk hükümeti onay verirse Starlink uydularını göndeririz

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye'de 10 ilde yıkıma neden olan deprem sonrasında Twitter'da bir kullanıcı, Elon Musk'a "Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir deprem vurdu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınız için yardım etme şansınız var mı?" sorusunu yöneltti. Musk bu paylaşıma "Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz" şeklinde yanıt verdi.

SpaceX ve Twitter'ın sahibi Elon Musk, Türkiye'yi sarsan 7.7 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamada bulundu. Twitter'da Yale Üniversitesi öğretim üyesi Mehmet Emin Adin, Musk'a; "Türkiye ve komşu ülkeleri büyük bir deprem vurdu. Ciddi iletişim eksiklikleri yaşanıyor. Starlink uydularınız için yardım etme şansınız var mı?" dedi.

"ONAY GELİNCE HEMEN GÖNDEREBİLİRİZ"

Musk ise bu paylaşıma, "Starlink henüz Türk hükümeti tarafından onaylanmadı. Onaylanır onaylanmaz gönderebiliriz" şeklinde yanıt verdi.

İşte ikili arasında geçen o diyalog;

Elon Musk'tan Maraş depremi açıklaması: Onay gelir gelmez Starlink uydularımızı Türkiye'ye gönderebiliriz

Elon Musk'ın şirketi SpaceX'e ait Starlink uyduları Türkiye'de birçok şehirden çıplak gözle görülmüştü.

Elon Musk, deprem sonrası çağrılara kayıtsız kalamadı: Türk hükümeti onay verirse Starlink uydularını göndeririz

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Elon Musk Starlink Türkiye Twitter Deprem Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (12)

Ben ve sen:

Arkadas ben anlamiyorum hukumet yardim istemiyor vatandas baskalardan yardim istiyor. Senin yapacak oldugun yardim cagrisini hukumet kendisi yapamiyormu ?

Yanıtla161153
Ercan akdeniz:

Hükümet nasıl yardım istemiyor diye algı yapıyorsun. Şu an Türkiye nin sadece arama kurtarma ekibine ihtiyacı var. Uydu gönderip stratejik yerlerin fotoğraflanmasına müsaade edilemz.

48338
Ben ve sen:

Ercan Akdeniz: bende onu soylemeye calisiyorum bu tur teknolojiler farkli alanlardada kullanilabilir bu yuzden devlet istemiyor ama siradan vatandas yardim istiyor.

41153
Ahmet Demiröz:

Ne uydusu ne interneti gezici internet mi olur onlar Türkiye'nin haritasını çıkarıyor ajanlık faaliyeti Sınırlarımızı kesinlikle sokmamalıyız

Yanıtla89142
mahalle sakini:

Belki de sorumlusu senin ülken, ne olduğu ortaya çıkar yakında Allah'ın izniyle.

Yanıtla13573
Bekir ÖZDEMİR :

Türk hükümeti onay verirse dediğine göre kesin yardım adı altında bir şeyler sokacaklar. Burnuma kötü kokular geliyor.

Yanıtla28120
Buba Nasler:

Rabbim hakki bilir fakat deprem Rabbimin uyarisi Ise insallah uyariyi anlariz ha yapay birsey ise Hakki bilen Allah sizi ne yapacagini bilir.

Yanıtla4795
CEZALANDIRICI:

Japonya'da 8 - 9 şiddetinde depremler oluyor binalar yıkılmıyor yani Allah bir tek bizi depremle uyarıp öldürüyor öyle mi... kardeş artık bu işleri Allah'a bağlamaktan vazgeçin, çalmadan, çırpmadan sağlam binalar yapın.!

24141
Babilya :

Sen küresel oyununla ilgilen. Yardımınız sizin olsun .

Yanıtla1245
Suat Karagöz:

Onun niyeti insan kurtarmak olmaz, Türkiye in degerlerını araştırır, kurda kuzu mu teslim etcez sacmalamayın

Yanıtla1523
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title