Haberler

Enerji Bakanı Türkmenistan'da Maden İşbirliğini Değerlendirdi

Güncelleme:
Abone Ol

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Türkmengeologiya Başkanı Gurbangeldi Garlyev ile görüştü. Görüşmede doğal gaz alanında devam eden iş birliğinin yanına maden alanını da eklemek için atılabilecek adımlar değerlendirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar resmi ziyarette bulunmak üzere gittiği Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta Türkmengeologiya Başkanı Gurbangeldi Garlyev ile görüştü.

Bakan Bayraktar görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada, "Aşkabat ziyaretimiz kapsamında ilk olarak Türkmengeologiya Başkanı Sayın Gurbangeldi Garlyev ile bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede doğal gaz alanında halihazırda devam eden iş birliğimizin yanına maden alanını da eklemek için atılabilecek adımları değerlendirdik. İnanıyorum ki doğal gazda olduğu gibi maden alanında da birlikte çalışarak iki ülkenin faydasına olacak projelere imza atacağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Alparslan Bayraktar Türkmenistan Dış Politika Aşkabat Ekonomi Enerji Güncel Dünya Maden Dış Politika Enerji Dünya Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title