Haberler

Erdoğan'ın askeri harekat çıkışı sonrası Suriye Milli Ordusu'ndan videolu "Operasyona hazırız" mesajı

Güncelleme:
Abone Ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Suriye'deki iki bölge; Tel Rıfat ve Münbiç'e yönelik yeni askeri harekat mesajı dünya gündemine bomba gibi düştü. İki bölgenin terör örgütü PKK mensuplarından temizleneceğini ifade eden Erdoğan'ın açıklaması sonrası bölgeden destek mesajları da yağdı. Geçtiğimiz günlerde "Binlerce savaşçımızla Türk ordusuna desteğe hazırız" diyen Suriye Milli Ordusu bugün yayınladığı videoda ise "Operasyona hazırız" mesajı verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta yapılan Kabine toplantısının ardından Suriye'ye yönelik yeni harekat sinyali vermiş ve "Güney sınırlarımız boyunca 30 kilometre derinliğinde güvenli bölgeler oluşturmak için başlattığımız çalışmaların eksik kalan kısımları ile ilgili yeni adımları da yakında atmaya başlıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

ERDOĞAN: TEL RIFAT VE MÜNBİÇ'İ TERÖRİSTLERDEN TEMİZLİYORUZ

Erdoğan'ın harekat sinyalinin ardından hafta içi art arda açıklamalar gelirken dün dikkat bir gelişme yaşandı. AK Parti grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye yönelik olası operasyona ilişkin detayları verdi. Yeni bir safhaya geçildiğini belirten Erdoğan, "Tel Rıfat ve Münbiç'i teröristlerden temizliyoruz. Ardından da aşama aşama diğer bölgelerde aynısını yapacağız. Türkiye'nin bu meşru güvenlik adımlarına bakalım kimler destek verecek, kimler köstek olmaya çalışacak, göreceğiz" diye konuştu.

SURİYE MİLLİ ORDUSU'NDAN DESTEK MESAJI YAĞDI

Askeri harekatla vurulacak iki hedefi ilk kez duyuran Erdoğan'a Suriye'den destek de gecikmedi. Geçtiğimiz günlerde "Emir gelmesi durumunda tüm hazırlıkları tamamlamamız sadece birkaç gün sürer. Türk ordusuyla beraber savaşmaya hazırız. Türk ordusu ile birlikte savaşmaya hazır binlerce savaşçı var" açıklamasında bulunan Suriyeli muhalif komutan Abdul Salam Abdul Razak'ın bir açıklama da bugün Suriye Milli Ordusu'ndan geldi. SMO yayınladığı son video ile "operasyona hazırız" mesajı verdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Suriye Milli Ordusu Münbiç Suriye Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (1)

HALİS ER:

güzel haber

Yanıtla12
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title