Haberler

Eski Yunanistan Başbakanı Çipras'tan, İstanbul'daki üniversite mezuniyet töreninde Türkçe çağrı

Güncelleme:
Abone Ol

Eski Yunanistan Başbakanı ve SYRIZA'nın önceki dönem genel başkanı Aleksis Çipras, Koç Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katılarak dikkat çeken ifadeler kullandı. Yunan siyasetçi Çipras, Gezi Olayları'na göndermede bulunarak mezunlara Türkçe seslenip "Boyun eğme" dedi. Çipras ayrıca konuşması esnasında Nazım Hikmet'ten de alıntı yaptı.

Eski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Koç Üniversitesi mezuniyet törenine katılarak çarpıcı ifadelere imza attı.

Koç Üniversitesi'nin 30'uncu Lisans ve Lisansüstü Mezuniyet Töreni, Rumelifeneri Kampüsü'nde yapıldı. 1488 öğrencinin mezun olduğu törende Yunanistan'ın eski lideri Aleksis Çipras da konuşma yaptı.

Eski Yunanistan Başbakanı Çipras'tan, Koç Üniversitesi mezunlarına Türkçe çağrıEski Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras

MEZUNLARA TÜRKÇE 'BOYUN EĞME' SÖZLERİYLE SESLENDİ

Çipras, konuşmasında, "Birkaç gün önce Atina'nın ana caddelerinden birinde yürürken genç bir Türk yanıma yaklaştı ve pes etmememi söyleyerek beni şaşırttı. Bana Türklerin bir sözü olduğunu ifade ederek 'Boyun eğme. Başını dik tut' dedi. Bu her zaman hatırlayacağım bir şey. Bugün, bir yıl sonra, mezuniyetinizi kutlarken bu sözleri hatırlamanızı isterim. Tüm harika anlar ve önümüzdeki tüm büyük zorluklar için. Savaşmanız gereken her şey için; hayatınızda, ülkeniz, aileniz ve geleceğiniz için. İlkelerinizi korurken gelişmenin bir yolunu bulmalısınız. Ve şunu asla unutma: Boyun eğme." ifadelerini kullandı.

NAZIM HİKMET'TEN ALINTI YAPTI

Konuşmasında Nazım Hikmet'in şiirinden bir dizeyi de anımsatan Çipras, "Ünlü şairiniz 'En güzel deniz henüz gidilmemiş olandır' diyordu. İşte Doğu Akdeniz tam da bu deniz olmalı. Karşılıklı egemenliğimize ve egemenlik haklarımıza saygı denizi. Bir barış ve iş birliği denizi." dedi.

Haberler.com / Abdullah Aydemir - Dünya

Koç Üniversitesi Koç Üniversitesi Nazım Hikmet Ran Alexis Tsipras Yunanistan Yunanistan İstanbul Politika Eğitim Dünya Eğitim Politika Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (54)

Avşar OĞLU:

Kendi meselemizi Yunan’a çözdürecek kadar düşmedik. Koç üniversitesi de Çiprası neden çağırıp ne amaçla konuşturmuş mezuniyet töreninde, orası da ayrı bir garabet..

Yanıtla881K
Cabbar aga:

Zaten kimin ne olduğu belli başta koç larin

78865
duyarlı vatandaş:

Sen bu kafayla hayatında Akdeniz’de bir gün yüzdün mü ? Koç gibi şirketler ülkeyi ayakta tutuyor adamlar hayal kuramayacağın mevkilerde . Kafa tası milliyetçilikle ancak asgari ücretle geçim derdi düşünürsünüz. Dağılın boş boş boş yorum yapmayın.

797143
Abdullah KARAMAN:

siz halen koçların ne olduğunu anlamadınız mı?

61751
Tuncay Özbek:

Cok Dogru ve Haklisin

15738
Erkan Unal:

Bizim iktidarla problemlerimiz olabilir fakat bu sizi ilgilendirmez çipraz efendi

Yanıtla43717
ersin avseren:

enteresan,,,,

Yanıtla17263
Alina Lopez:

Gezi ne alaka? Adamın öyle bir sözü yok!

Yanıtla18067
Gürsel:

Utanmadan bir de yunanları savunun öyle bir sözü yok diyorsunuz açıklamayı tamamını okuyun

25261
süleyman koç:

diren de neye diren kardeşim onun cevabı varmı yunana karşı diren demiyordur herhal

4247
Tüm 54 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title